spot_img

Licenţe/ Arte textile – Design textil/ 2015

Studenții absolvenți ai Universității Naționale de Arte, București, Facultatea de Arte Decorative și Design, specializarea Arte textile – Design textil, împreună cu conf. univ. dr.Dorina Horătău și asist. univ. drd. Iulia Toma, invită publicul la trei expoziții succesive care prezintă lucrările pentru susținerea examenului de Licență/ Arte textile – Design textil / 2015. AgențiadeCarte.ro, partener media al evenimentului, vă prezintă programul expozițional. Coordonare/ curatoriat: conf. univ. dr. Dorina Horătău; Organizare: asist. univ. drd. Iulia Toma; Organizator: Departamentul Arte textile- Design textil/ Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti.

Vernisajele debutează vineri, 19 iunie 2015, începând cu ora 17. 00, moment în care publicul va interacționa pentru prima oară cu atmosfera creată în atelierul cu numărul 13  de  “Instalație/i” semnată de Mihai Popescu. ”O atitudine in between, o declaraţie personală în care artistul se foloseşte de „brutalitatea” materiilor de lucru, transformând instalaţia funcţională de altădată a unor locuri industriale în pretext pentru instalaţia de artă.” (Dorina Horătău)

Loc: atelier 13, FADD/ UNArte, Calea Griviţei nr. 28, Bucureşti

Perioada de  expunere: 19.06 – 23.06. 2015

Smaranda Isar prezintă lucrarea “Hau sau spiritul obiectelor”  în cadrul expoziției “Psyche”.

”Un poem vizual interogativ adresat deschiderii omului către om şi o intelectuală problematizare de ordin metafizic, care propune o largă revedere a chestiunilor legate de comunicare – căci aceasta pare să fie tema generală căutată: a conectării omului cu celălalt şi cu divinul.” (Dorina Horătău)

Expoziția “Psyche” se desfăşoară în cadrul evenimentului “EIBAB – Bienala de Carte – Obiect- Bucureşti 2015”, organizat de  Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane.

Vernisaj: Marți, 23 Iunie 2015, ora 19.00, Spațiul cultural Gallery, Str. Leonida nr. 9-11, București.

Perioada de  expunere: 23.06 – 30.06. 2015

În acelaşi atelier 13, Mirela Iordache îşi va expune ansamblul de reliefuri  parietale cu titlul “Ritmuri geometrice”.

”O abordare în manieră textilă a informaţiei  vizuale de tip digital combinată cu sensibilitatea pop-art şi “instanţa” selfie-ului actual.

Amina Elnayef, în expunerea parietală-triptic intitulată „Tsukino Usagi”, ne invită într-o lume a neliniştii sensibile, a stării de veghe prinsă în cheie artistică, a haosului care stă să se transforme în ordine personală.” (Dorina Horătău)

Roxana Ionescu-Rolea ne prezintă ansamblul parietal „Arheologii subiective” ce este alcătuit

dintr-o serie de cărţi de autor în care se întrevede patina timpului şi este redată ideea cărţilor ca Obiecte depozitare ale cunoştinţelor omenirii în genere, ca moştenire spirituală comună, aşadar pasibile de eternitate, după măsura omului.

Vernisaj: Vineri, 26 Iunie 2015, ora 18.00, atelier 13, FADD/ UNArte, Calea Griviţei nr. 28, Bucureşti

Perioada de expunere: 23.06- 02.07. 2015

Parteneri: Singer, Anchor Group/ Bucureşti Mall

Parteneri media: The Institute, Modernism, AgenţiadeCarte.ro, ArtClue, Onlinegallery.ro, România Pozitivă, VreauArta.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508