spot_img

Începe Festivalul Internațional ” Teatru, stradă și copil”, partea a doua

Teatrul Țăndărică revine cu a doua parte a Festivalului Internațional ” Teatru, stradă și copil”, care se va desfăşura în perioada 01 – 05 iulie 2015, la Teatrul Itinerant Țăndărică în Parcul Herăstrău (intrarea principală din Piața Charles de Gaulle) și la Anima Studio de Teatru și Artă Contemporană al Teatrului Țăndărică (Str. Eremia Grigorescu nr. 24, etaj 4).

În cele 5 zile de festival pot fi vizionate spectacole de teatru pentru copii și pentru adulți, susținute de trupe din București și din străinătate. Teatrul Țăndărică, Teatrul Excelsior și companiile independente: Crina&Co – Crina Zvobodă, Compania Qui Peut și Compania Mușchetarii vor juca pentru cei mici cele mai iubite spectacole. Small Theatre Company din Vidin, Bulgaria va susține în zilele de 03 și 04 iulie, special pentru festival, două reprezentații ale spectacolului „Din Turn”, o comedie ce discută raportul dintre omul contemporan și natură într-un limbaj naiv și exuberant.

De asemenea, în cadrul Festivalului Internațional „Teatru, Stradă și Copil” se vor juca și spectacole pentru adulți precum: „Crina&Co in a funny Show” – un spectacol interactiv, cu mult umor, „Punguța de doi bani” – spectacol care a primit premiul pentru cel mai bun spectacol de animaţie în cadrul Galei Absolvenților UNATC 2015 – master și „Play Shakespeare” – un spectacol nonverbal, o parabolă ce reinterpretează într-o cheie modernă mitul lui Hamlet și bine cunoscuta poveste a lui Romeo și a Julietei sale.

Organizat de Teatrul Ţăndărică, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti și al Consiliului General al Municipiului București și sub egida ASSITEJ Internațional, Festivalul Internațional „Teatru, Stradă și Copil” se desfășoara în cadrul Stagiunii de Vară și este unul dintre evenimentele care marchează Aniversarea de 70 de ani a Teatrului Țăndărică.

Scopul festivalului este acela de a facilita accesul copiilor la spectacole, motiv pentru care Teatrul Itinerant Țăndărică se va afla, pe toată perioada verii, în cele mai importante parcuri din București.

Parteneri Media: Digi 24 | DigiPlay | Itsy Bitsy | Europa Fm | Radio București FM | Radio România Cultural | Mediafax | Blitz Tv | Media Advertising | Ziarul Ring | Revista 22 | Observatorul Cultural | Revista Pap Tot | Șapte Seri | BeWhere | Revista Ioana | Revista Mami | Revista Draga mea pentru copii | Ziarul Metropolis | DCnews | Liternet.ro | Calendarevenimente.ro | BookLand | Orasul meu | Qbebe | Copilul.ro | Suntparinte.ro | Editura Intuitext | Mamica.ro | Sfatulmamicilor.ro | Copiisimamici.ro | Prokid.ro | Melc-Codobelc.ro | ListaGradinite.ro | GradiniteBucuresti.com | Grădinițe.com | onlinegallery.ro | Agenda culturala pentru copii

Program:

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL „Teatru, stradă și copil”, ediția a 4-a

MIERCURI, 01.07.2015

Ora 11  – Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul Herăstrău

SURPRIZE LA EXCELSIOR

Spectacol al Teatrului EXCELSIOR, București

5+, 70 min

Regie: Cristian Nicolaie

Muzică: Lucian Ban

Coregrafie: Andreea Duţă

Distribuţie: Annemary Ziegler, Natalia Guberna, Robert Radoveneanu, Cristian Nicolaie, Vasile Menzel

Un spectacol de texte, cântece şi concursuri la care iau parte actori ai teatrului şi… spectatorii.

Ora 19 – Anima Studio de Teatru și Artă Contemporană

CRINA & CO IN A FUNNY SHOW

Proiect independent – Crina Zvoboda – București

spectacol pentru adulți, 50 min

Este  un spectacol plin de umor, 100% interactiv și plin de surprize! Personajele interacționează cu publicul, oamenii vin pe scenă și discută cu micuții prieteni care au mereu replicile la ei. O bunicuță nonconformistă, un puști de clasa a V-a căruia tot ce îi place la școală sunt „balcoanele”, Fernando de la Caransebeș și Gheorghiță, un domn care nu știe multe dar ce știe, știe bine, sunt personajele care vor încânta publicul! Iar ventrilocul este o femeie cu totul și cu totul specială, deoarece este una dintre puținele femei din lume care poate să își țină gura! La propriu!

JOI, 02.07.2015

ora 11 – Teatrul Itinerant – Parcul Herăstrău

AVENTURI CU BUNICUȚA JULIETA ȘI PRIETENII EI

Proiect independent – Crina Zvoboda – București

3+, 45 min

Este un spectacol inedit, plin de umor și 100% interactiv. Atât copiii cât și părinții interacționează cu personajele, iar la final toată lumea se întreabă cum vorbesc păpușile! Sunt păpuși adevărate? Vocea a fost pe bandă sau apăs eu pe un buton și păpușile vorbesc?

ora 18 – Anima Studio de Teatru și Artă Contemporană

URSUL PĂCĂLIT DE VULPE

spectacol al Teatrul Țăndărică – București,

Regie: Paul Ionescu

Scenografie: Dinu Carcalețeanu

Costume: Emilia Furduiu

Ilustrația muzicală: Andrei Gheorghiu

Distribuție: Dan Codreanu/George Năstase, Anamaria Bălescu/Andreea Ionescu, Alina Petrescu, Alexandru Neculcea/Adrian Lefter

A fost odată o vulpe care nu era mai brează decât alte vulpi viclene. Ea căuta mereu să facă rost de hrană fără bătaie de cap. Într-o zi, vulpea culese de pe drum mult peşte, căzut din căruţa prea plină a unui pescar. Iar când ursul i-a cerut puţin peşte, l-a minţit spunându-i că ea l-a prins. Apoi l-a învăţat cum să procedeze spre a prinde şi el. I-a spus să se ducă la băltoaca de la marginea pădurii, să-şi vâre coada în apă şi să stea acolo până la ziuă. Dimineaţa să smucească cu putere coada şi să vadă atunci cât peşte o să scoată. Iar ursul a făcut întocmai. Atunci când a tras cu toată puterea, nu a prins nimic, ci doar i s-a rupt coada, care a rămas prinsă în gheaţă! De atunci se zice că a rămas ursul fără coadă. Ruşinat şi furios, ursul s-a dus să o bată bine pe vulpe. Aceasta însă aştepta răzbunarea ursului, ascunsă într-o scorbură. Obosit şi înciudat, ursul a rămas păcălit.

Spectacolul de la Țăndărică este dinamic, interactiv și are o morală: nu te încrede în oamenii pe care nu-i cunoști, lăcomia pierde omenia.

VINERI, 03.07.2015

ora 11 – Teatrul Itinerant – Parcul Herăstrău

DIN TURN

Spectacol Small Theatre Company – Vidin, Bulgaria, 3+, 45 min

Regie: Emil Iordanov

Scenografie și păpuși: Irina Vasileva

Muzică: Hristo Namilev

Distribuție: Silvia Teneva, Gheorghi Tenev

Spectacolul este o comedie care tratează conflictul titanic dintre omul modern și natură și este alcătuit din 4 miniaturi care nu au legatură între ele, dar care au ca numitor comun conservarea naturii. Limbajul naiv și exuberant al teatrului de păpuși ajută la crearea unui spectacol în care umorul dă greutate seriozității subiectului.

ora 20 – Anima Studio de Teatru și Artă Contemporană

PUNGUȚA DE DOI BANI

Proiect independent Compania Qui Peut – București

spectacol pentru adulți, 50 min

Regie și text: Dan Codreanu

Preparator canto: Felicia Gurau

Design lumini: Alex Neculcea

Distribuție: Teodor Ghita, Cristina Plesa, Olga Bela, Ana Turos

Un spectacol plin de întrebări, creat prin intermediul metodei „Devising”, având la bază basmul original al lui Ion Creangă, „Punguța cu doi bani”.

SÂMBĂTĂ, 04.07.2015

ora 11 – Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul Herăstrău

DIN TURN

Spectacol al Small Theatre Company – Vidin, Bulgaria, 3+, 45 min

Regie: Emil Iordanov

Scenografie și păpuși: Irina Vasileva

Muzică: Hristo Namilev

Distribuție: Silvia Teneva, Gheorghi Tenev

Spectacolul este o comedie care tratează conflictul titanic dintre omul modern și natură și este alcătuit din 4 miniaturi care nu au legatură între ele, dar care au ca numitor comun conservarea naturii. Limbajul naiv și exuberant al teatrului de păpuși ajută la crearea unui spectacol în care umorul dă greutate seriozității subiectului.

ora 12 – Anima Studio de Teatru și Artă Contemporană

CINE EȘTI TU?

spectacol al Teatrului Țăndărică – București,

adaptare după motive din basmul “Pisicuța indisciplinată” de L. Bjelisey, 2+, 40 min

Scenariu și regie: Romano Bogdan (Croația)

Asistent regie: Davor Dokleja

Decor, păpuși, costume: Rusa Trajkova

Muzică: Bojan Miljancic

Distribuție: Olga Bela, Dan Codreanu, Adrian-Alexandru Neculcea

Povestea ia naștere din niște perne amorfe și ne vorbește despre personaje ce se recunosc reciproc. În unele privințe se aseamănă, alteori sunt diferite. Recunoașterea are loc într-un spectacol cu păpuși și actori, care permanent devin altcineva. Este un spectacol al formelor, vocilor, cuvintelor și bunului simț. Trei prieteni – Olga, Dan și Alex – se joacă. Curând lumea lor este populată de prieteni noi (un arici, o veveriță, un iepuraș, o cioară și o pisicuță care, asemenea unor copii neastâmpărați, se îndepărtează de casă și se pierd. Se învață unii cu alții, se ajută și își dau seama că, deși, sunt foarte diferiți, se aseamănă.

ora 18 – Anima Studio de Teatru și Artă Contemporană

PLAY SHAKESPEARE

spectacol al Teatrului Țăndărică – București

adaptare liberă după piesele lui William Shakespeare, spectacol pentru adulți, 55 min

Scenariu și regia artistică: Cristian Pepino

Scenografie și animații: Cristina și Cristian Pepino

Distribuția: Mihai Dumitrescu, Cristian Mitescu, Marin Fagu, Geo Dinescu, Roxana Vișan

Este vorba de un spectacol nonverbal, o parabolă ce reinterpretează într-o cheie modernă mitul lui Hamlet și binecunoscuta poveste a lui Romeo și a Julietei sale.

Pe parcursul spectacolului presărat cu gaguri ce amintesc de filmul mut, se pot întâlni și unele personaje celebre din viața noastră reală care ”se joacă de-a râsu-plânsu”, amintindu-ne că Shakespeare este contemporanul nostru, că personajele sale se pot recompune tot timpul, rămânând viabile, credibile.

DUMINICĂ, 05.07.2015

ora 11 – Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul Herăstrău

PUPĂZA DIN TEI de Ion Creangă

Proiect independent Compania Muschetarii – București

3+, 50 min

Scenariu și regie: Cristian Mitescu

Distribuție: Mariana Sinca, Geo Dinescu

Spectacolul este unul de prezentare a porturilor, obiceiurilor şi poveştilor populare româneşti. Momentele de virtuozitate păpuşărească sunt puse în evidenţă de dansurile căluşarilor, a oșenilor precum şi de taraful în miniatură. Cine ar putea să povestească mai bine decât marele nostru povestitor Ion Creangă, autorul nemuritoarelor “Amintiri din copilărie”? Scenariul este o pildă dată copiilor neascultători şi leneşi.

ora 12 – Anima Studio de Teatru și Artă Contemporană

RIDICHEA URIAȘĂ

spectacol al Teatrul Țăndărică, București

3+, 50 min

Regie: Paul Ionescu

Scenografie: Dinu Carcalețeanu

Costume: Emilia Furduiu

Ilustrație muzicală: Andrei Gheorghiu

Distribuție: Mariana Zaharia/Simina Constantin, Petronela Purima/Eugenia Barbu, Florentina Tănase/Cristina Roșiianu, George Năstase/Paul Ionescu

Ridichea uriașă este un basm rusesc care ne încântă prin acţiunea şi personajele sale: ridichea uriaşă, bunicul – moşul, baba – bunica, nepoţica, căţeluşul, pisica, şoarecele. Bunicul a pus în grădiniță o ridiche; și a crescut ridichea aceea mare, mare, cât capul omului, și mai mare. Într-o zi, bunicul a încercat să smulgă ridichea din pământ; și apucînd-o de frunze, trage și trage… dar ridichea nu s-a lăsat deloc. Moșul a chemat și pe babă. Baba s-a prins de mijlocul moșneagului, moșneagul de frunzele ridichii și trag, trag… dar ridichea nu s-a smuls. A chemat baba și pe nepoțică. Nepoțica s-a prins cu amîndouă mîinile de mijlocul babei, baba de moș și moșul de ridiche. Trag, trag, trag, dar ridichea nu s-a smuls. Nepoțica a chemat cățelușul. Cățelușul s-a agățat de poala nepoțicăi, nepoțica de mijlocul babei, baba de moșneag, moșneagul de ridiche și trag, trag, trag, dar ridichea nu s-a smuls. Vine și pisica să ajute și ea la scos ridichea. Tot nimic! Și a chemat pe șoarece. Se prinde șoarecele de coada pisicii, pisica de cățeluș, cățelușul de nepoțică, nepoțica de bunică, bunica de moș, moșul de ridiche și trag, trag… si ridichea s-a smuls.

Spectacolul de la Țăndărică este interactiv, vesel, colorat, inventiv și ar putea avea ca subtitlu: “Unde-i unul nu-i putere, unde-s mulţi puterea creşte”.

Rezervările se pot face ONLINE sau telefonic la 021.315.23.77.

www.teatrultandarica.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508