spot_img

Final grandios pentru Bucharest Music Film Festival

Aflat la cea de-a X-a ediție, Bucharest Music Film Festival, eveniment organizat de ARCUB între 19-28 iunie 2015 în Piața George Enescu sub umbrela proiectului care lansează candidatura independentă a orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 – București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului, le oferă locuitorilor orașului un ultim weekend în cadrul căruia aceștia se pot bucura de „grădina de vară” și de acordurile elegante și armonioase din centrul Bucureștiului.

În timpul săptămânii, mii de bucureșteni s-au delectat cu proiecții cinematografice recunoscute internațional, ascultând pianul Marthei Argerich și vizionând celebra pastișă muzicală Insula Fermecată, consacrata Lucia di Lammermoor de la The Metropolitan Opera sau renumitul Otello de la Opernhaus Zürich. De asemenea, în serile de miercuri și joi, Piața George Enescu a fost însuflețită de recitalurile excepționale ale muzicienilor, completate de aplauzele răsunătoare ale spectatorilor prezenți. Pe scena BMFF s-au urcat soprana Gabriela Daha, pianista Adina Cocărgeanu și actorul Valentin Tiron, Cvartetul Symphactory Strings, Brass Tones Quintet Bucharest, Cvartetul Artmusik, Les Enharmoniques, Grupul Vocal Acapella, flautistul Matei Ioachimescu, chitaristul George Popescu, Claudia Măru Hanghiuc și invitații săi.

Ducând mai departe tradiția, weekendul va fi inaugurat prin Ora de Dans, în cadrul căreia talentații dansatori ai Academiei de Dans Mihai Petre oferă spectatorilor un spectacol dansant și o primă inițiere în tainele coregrafiilor captivante.

Vineri, 26 iunie 2015, Orchestra Națională Radio aflată sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea va delecta publicul bucureștean printr-un concert extraordinar, iar sâmbătă, 27 iunie 2015, începând cu ora 20:00, Sergiu Cârstea va susține un recital modern în cadrul căruia trompeta va fi acompaniată de Orchestra Simfonică Surâsul Tinereții, dirijată de Marius Hristescu. Ediția aniversară a festivalului va fi încheiată duminică, 28 iunie, printr-un concert grandios, susținut de Corul Accoustic dirijat de Daniel Jinga împreună cu Orchestra Simfonică București, condusă de dirijorul Tiberiu Soare. Consultantul muzical al acestei ediții este Oltea Șerban Pârâu, directorul artistic al Corurilor și Orchestrelor Radio.

În diminețile de weekend, copiii sunt norocoșii care vor putea pătrunde în lumea fascinantă a muzicienilor, prin intermediul atelierelor muzicale susținute în Piața George Enescu, vineri, 26 iunie și sâmbătă, 27 iunie 2015, de la ora 11:00. În ultima zi a festivalului, duminică 28 iunie, de la ora 11:00, micuții vor avea parte de o altă surpriză muzicală, prin concertul educativ Carnavalul Animalelor. De asemenea, pe toată durata weekendului, Caravana București 2021 se va afla în incinta „grădinii muzicale”, oferind bucureștenilor posibilitatea de a consulta materiale informative despre ce înseamnă o Capitală Culturală Europeană și ce ar avea de câștigat Bucureștiul dacă ar primi această titulatură sau despre modurile în care se pot implica direct în dezvoltarea proiectului.

Duminică, 28 iunie 2015, va avea loc extragerea celor 5 taloane câștigătoare, înscrise la tombola Bucharest Music Film Festival, în baza cărora vor fi acordate următoarele premii:

Premiul 1 – o excursie de 2 persoane la Roma, oferită de Eurotravel

Premiul 2 – o cameră video de acțiune, oferită de Mio România

Premiul 3 – un computer de bicicletă cu GPS, oferit de Mio România

Premiul 4 – un navigator GPS auto, oferit de Mio România

Premiul 5 – o cameră video auto, oferită de Mio România

Bucharest Music Film Festival este un eveniment organizat de ARCUB, iar ediția din acest an face parte dintr-un proiect de anvergură – București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului, proiect care lansează candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Informații suplimentare despre artiștii prezenți în cadrul BMFF sunt disponibile pe website-ul festivalului  www.bucharestmusicfilmfestival.ro/

Accesul la toate evenimentele din cadrul Bucharest Music Film Festival este gratuit.

Detalii pe www.arcub.ro.

ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Cu sprijinul: Teen Telecom, Aqua Carpatica

Sponsori: EuroTravel, MIO

Parteneri media: TV CITY, RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, Radio România Internațional, mediaTRUST.

Parteneri media online: port.ro, iconcert.ro, 4arte.ro, orasulm.eu, inoras.ro, bigcitylife.ro, goingout.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, psnews.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508