spot_img

“Spiritul şi cultura comunităţii turce din România”, la ”Joia de poveste by Angela Baciu”

Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi, Centrul de Cercetare şi Cultură Turcă “Dunărea de Jos” Galaţi, Fundaţia “Împreună” Galaţi,  vă invită  joi, 4 iunie 2015, ora 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi ( sediul Comunității Turce, et.1),  la evenimentul cultural-artistic: ”Joia de poveste by Angela Baciu”- “Spiritul şi cultura comunităţii turce din România”, lectură – discuţie – performance – expoziţie de fotografie.

Evenimentul face parte din Proiectul “Mereu tânăr, mereu activ” – un amplu proiect dedicat vârstnicilor derulat de Fundaţia „Împreună” Galaţi, în colaborare cu Şcoala Postliceală „Christiana” şi Fundaţia “Principesa Margareta a României.”

Pe lângă alte activităţi, un rol important îl are şi terapia prin scris & artă, iar poeta şi publicista Angela Baciu organizează săptămânal, ateliere de creaţie, de poezie, de teatru, de scriere creativă, care le vor oferi bătrânilor întâlniri speciale, o bună comunicare şi colaborare, descoperire de sine, o mai bună înţelegere, descoperirea unor lucruri noi şi, de ce nu, a unor talente.

Din programul zilei de 4 iunie 2015, ora 17.00

( terapie prin artă şi scris )

– Tema pentru acasă: ESEUL – se vor citi textele membrilor din Clubul Seniorilor

– Terapie prin teatru – pregătire pentru concurs – lecţii de dicţie II

– Agenda Culturală a lunii iunie

Invitat special şi gazdă evenimentului:

Doamna Gulten Abdula – Preşedinte U.D.T.R. Galaţi

va citi eseurile:

– “Glasul neamului” de Gulten Abdula şi

– “Scrisoare către Dunărea învolburată” de Cesmi Karasu (trad.Gulten Abdula)

Vizitarea expoziţiei documentare de fotografie & moment poetic – “Spiritul şi cultură comunităţii turce din România”

– 750 ani de existenţa pe teritoriul României –

Expoziţia cuprinde imagini şi prezentări despre: tradiţii, obiceiuri, artă, istorie, sărbători specifice comunităţii turce de-a lungul timpului.

Evenimentul este organizat sub egida Reprezentanţei Galaţi/Tecuci – Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Iaşi.

Din acţiunile proiectului “Mereu tânăr, mereu activ” :

Până în luna martie a anului 2016, un grup de 100 de bătrâni vor fi îngrijiţi la domiciliu, iar alţi 50 vor lua parte activ la acţiunile derulate de fundaţie, în cadrul Clubului Seniorilor:

– Ceaiul de la ora 10.00

– Joia de Poveste by Angela Baciu

– Seri de Poezie “Cafenea la Fani – geamantanul cu poeme şi alte texte”

– Clubul “Fashion crochet” – ateliere handmade

– După-amiezi culturale la Comunitatea Turcă, Galaţi (expoziţii, ateliere, cenaclu – excursie la Babadag, “Povestea Turbanului”, cursuri de limba turcă pentru copii şi adulţi, expoziţii de fotografie şi filme documentare, s.a.)

– Seri cultural – tematice la Casa Serfioti Ethos Café, Galaţi

– terapie prin muzică şi dans

– şedinţe de masaj, fitness s.a. toate aceste acţiuni reprezentând o modalitate de petrecere a timpului liber, de socializare, comunicare şi învăţare.

Vor recita: Angela Baciu & Vlad Vasiliu.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508