spot_img

Start EUROPAfest 2015

Joi, 14 mai 2015, EUROPAfest – jazz | blues | pop | clasic își deschide larg porțile și invită lumea bună să i se alăture într-un maraton de evenimente pline de culoare și rafinament. Ca în fiecare an EUROPAfest vine cu ceva nou. În 2015 festivalul surprinde publicul cu un dublu Opening Concert – București și Sibiu. Două categorii de spectatori, una iubitoare de blues și jazz, cealaltă de clasic, se vor delecta cu un concert deosebit. Indiferent de oraș, seara promite emoții, trăiri intense și experiențe autentice alături de artiști de primă ligă.

Începând cu ora 19:00, scena Teatrului Excelsior din București este animată de două band-uri inovatoare și sofisticate, caracterizate prin originalitate și expresivitate artistică: Turn On | Finlanda și Hot Club de Bucharest | România.

Finlandezii de la Turn On reușesc să facă din fiecare concert o adevărată manifestare de forță, sunet și optimism. Tot ceea ce creează pe scenă e live, fără compromisuri, doar trăire și bucurie reală. Misiunea celor 6 artiști este conectarea cu publicul bucureștean pe acorduri de blues, rock și soul și oferirea unui spectacol memorabil. Hemppa Sihvonen–chitară, Jarppa Makinen–bas, Mara Paavilainen–tobe, Seppo Wahl–pian, Make Salminen–saxofon și Jukka Salmi–voce încep povestea pe scenă și aduc încetul cu încetul publicul în propriul univers.

Hot Club de Bucharest adoptă un stil de jazz distinct și energic, originar din suburbiile Parisului anilor’30 – „jazz-ul français” sau „manouche”. Ritmurile și refrenele acelor vremuri devin palpabile și, pentru o seară, atmosfera anilor ’30 este readusă la viață. Sub conducerea chitaristului Malin Cristache și având-o ca solistă pe Raluca Stoica, o vocalistă desăvârșită care a evoluat și în turneul european PROMS – Jazz & Classic derulat în 8 țări, Alex Man – chitară, Cornel Bucsa – vioară și Pavel Zurka – contrabas trimit ascultatorul direct în perioada interbelică, creează o stare specială, pe care publicul o va păstra mult timp după încheierea concertului.

În inima țării, publicul din Sibiu se va bucura la EUROPAfest – Opening Concert de un spectacol de exceptie. Pianista japoneza Momoka Masuda, laureata Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, va evolua pe scena Sălii Thalia, alături de Orchestra Filarmonicii Sibiu, sub bagheta dirijorului Francois Robert Girolami | Franța. Seara promite un concert simfonic caracterizat de emoție, sensibilitate și grație.

jmEvents anunță EUROPAfest 2015 ca o ediție spumoasă, electrizantă și rafinată, realizată cu dăruire și profesionalism – 10 zile de evenimente diverse și muzică bună. În perioada 14–23 mai Bucureștiul și Sibiul sunt invadate de voie bună, atât în spații formale, cât și neconvenționale. Publicul este invitat să urmăreasca și să aplaude la scenă deschisă execuțiile live surprinzatoare ale invitaților speciali din 45 de țări în cadrul Bucharest International Jazz Competition, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, Caffe Festival Ibis, workshopuri și master-classes, Jam sessions. Evenimentul se încheie pe 23 mai cu Gala EUROPAfest la Teatrul Odeon cu cei mai buni artiști din festival. Agenda completă și informații despre bilete se găsesc pe www.jmevents.ro, www.europafest.ro și www.jazzcompetition.ro

Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508