spot_img

Schleifmühlgasse 12-14 şi Noima, la Art Safari Bucharest 2015

Anul acesta Grupul Noima va fi reprezentat în perioada 13-17 mai la Art Safari Bucharest 2015 de Galeria vieneză Schleifmühlgasse 12-14 (12-14.org ). Spațiul austriac Schleifmühlgasse 12-14, condus de foreign affairs & curator Denise Parizek și office & junior curator Dora Da Costa, va promova în acest an la târgul Art Safari patru pictori români din acest grup (www.noima.ro ). Astfel pe simezele standului D3 (etajul 3) vor putea fi văzute lucrări realizate de Sorin Scurtulescu, Andrei Rosetti, Ciprian Bodea și Cosmin Frunteș.

Art Safari Bucharest 2015 va avea loc în Clădirea Ciclop – Adresă: Bulevardul General Gheorghe Magheru 6-8, Sector 1, București. Alte informaţii utile vizitatorilor pot fi găsite pe site-ul dedicat evenimentului artsafari.ro

Din Interior – expoziţie a grupării Noima, la Ceainăria Cărtureşti Verona

În data de 15 mai 2015, la ora 19.30 va avea loc la Ceainăria Cărtureşti Verona, deschiderea expoziţiei „Din Interior / Inside Out”. Sub acest nume Noima propune o selecţie de lucrări de pictură, desen şi tehnici mixte, preocupări personale de atelier ale artiştilor grupării. Prima expoziţie intitulată astfel şi în care s-au confruntat proiectele personale ale pictorilor din Noima a avut loc iarna trecută la Braşov. Proiectul va continua la Viena în septembrie 2015. Expoziţia va putea fi vizitată până în 28 mai 2015.

Garden/Block/Head/Body/Rome – Sorin Scurtulescu expune în Galeria Cecilia Cuţescu Storck – ASE

Galeria Cecilia Cuţescu Storck a Academiei de Studii Economice din Bucureşti (clădirea Angelescu, et. 1) va găzdui în lunile mai şi iunie o expoziţie amplă a pictorului timişorean Sorin Scurtulescu intitulată ʺGarden/Block/Head/Body/Romeʺ. Vernisajul va avea loc joi, 14 mai 2014, la ora 18. Sorin Scurtulescu este cuprins cu această ocazie în proiectul “Pictorii ASE-ului”, coordonat de Dr. Florentin Gabriel Niculescu.

Sorin Scurtulescu (n. 25 mai 1979, Timișoara) este membru al grupării NOIMA www.noima.ro. Printre cele mai importante expoziții personale ale artistului se numără Roma corp urban, Muzeul de Artă Timişoara, (2013); Roma corpo urbano, Noua Galerie a IRCCU Veneția (2012); Il corpo urbano notturno, Accademia di Romania Roma (2011); Ecorșeu, Galeria Calina, Timişoara (2009); Plein Air, Palatul Mogoșoaia, București (2007); Melnikow Gallery, Heidelberg (2007); Bloc, Galleria 28, Timişoara (2005).

Evenimentul este dedicat pictorului englez Geoff Morten (1947-2009) prieten şi profesor al artistului în perioada studiilor sale din Anglia.

Andrei Rosetti – între prietenii PROLOG în expoziţia 90×30 deschisă la Galeria Romană

Până la finele lunii mai este deschisă la Galeria Romană expoziţia Prolog 90×30. O lucrare semnată de pictorul Andrei Rosetti a fost cuprinsă în selecţia acestei expoziţii în secţiunea dedicată prietenilor Prolog, alături de lucrări semnate de Afane Teodoreanu, Vasile Varga, Gheorghe Berindei, Florin Niculiu, Ion Nicodim, Octav Grigorescu, Horia Bernea, Sorin Dumitrescu şi Dan Mohanu. Expoziţia a fost deschisă în 24 aprilie. Evenimentul a fost însoțit de un catalog și va fi preluat de Galeria Jecza din Timișoara, în luna decembrie 2015 – ianuarie 2016.

Andrei Rosetti (n. 8 decembrie 1974, Deva), membru al grupării NOIMA, a participat alături de gruparea Prolog la câteva tabere de studiu (Şirnea, Muntele Athos, Dubova) şi expoziţii (Timişoara).

Grupul de pictură Noima (www.noima.ro/ ) a fost înființat în anul 2003 după terminarea studiilor universitare de şase foști studenți formați la Facultatea de Arte și Design din Timișoara sub îndrumarea pictorului Constantin Flondor.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508