Premiera „Iluzii” de Ivan Vyrypaev, la Teatrul Național Craiova

mai 26th, 2015 | By | Category: Eveniment

Vineri, 29 mai 2015, ora 19.00, la Teatrul Național Craiova (Sala Atelier), va avea loc premiera spectacolului ”Iluzii”, de Ivan Vyryrpaev, regia Bobi Pricop. Regizorul și echipa sa, actorii Ioana Manciu, Romanița Ionescu, Vlad Udrescu, Cătălin Băicuș, Orlando Buda (violoncel), scenografa Andreea Simona Negrilă, vă propun un spectacol surprinzător, enigmatic, emoționant. Avanpremiera este programata joi, 28 mai 2015, tot de la ora 19.

Bobi Pricop, al cărui spectacol „Profu’ de religie” a fost premiat în 2014 la Bienala de teatru de la Wiesbaden, a ales o distribuție din care fac parte Ioana Manciu, Romanița Ionescu, Vlad Udrescu, Cătălin Băicuș. La violoncel, Orlando Buda (Liceul de Artă Marin Sorescu).

Autorul, Ivan Vyrypaev, născut la Irkutsk (1974) este unul dintre cei mai talentați și jucați dramaturgi tineri ruși, fondator al unor companii independente de teatru:

”Traversăm o perioadă de imitare a perceperii artei, se schimbă percepţia asupra artei vizibile. Pentru arta în spaţiul postmodernist criteriile au dispărut. Singura formă a comunicării în prezent este însuşi modul de comunicare. Regizorul contemporan este cel care reuneşte formele noi, avem şansa de a ajunge la un nou fel de artă. Noua generaţie de creatori foloseşte ecranele, arta video etc. Arta conceptuală nu dă naştere unui dialog, nu mai există un dialog adevărat între personaj şi spectator. Însă dacă fac ceva pregnant, asta se transmite sălii, opera de artă a trecut în sală. Tot ce creez eu e numai în spectatori. Calitatea spectatorului decide calitatea spectacolului.”

Număr de vizualizări :582


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro