spot_img

Expozițiile ”Bojaghi- Hands of Korea în România” & ”Hanbok- costumul tradițional coreean”

În perioada 26 mai – 7 iunie 2015, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”,  în sălile H.H.Stahl Hall / Lena Constante & Foaier, vor avea loc expozițiile ”Bojaghi- Hands of Korea în România” & ”Hanbok- costumul tradițional coreean”. Ceremonia de deschidere va avea loc marţi, 26 mai 2015, orele 12.00, în foaierul Victor Ioan Popa. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Coreea de Sud şi România, Ambasada Republicii Coreea din Bucureşti în parteneriat cu Korea Bojagi Forum, Designerul Young-Im Na, şi Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” organizează următoarele expoziţii:

BOJAGHI / HANDS OF KOREA în ROMÂNIA 2015

Curator invitat, dna profesor Chunghie Lee, Preşedintele Korea Bojagi Forum.

Cu participarea a 27 de artişti cunoscuţi în jurul lumii precum Soonhee Kim – Korea Master Hand, Kyunghee Kim, Young Soon Kim, Imsun Noh, Young Sim Baek, Jungsook Lee, Youngmin Lee, Cheong Sil Lee, Jiseon Lee, HyunJu Lee, MikYoung Jang, Yun Suk Jeong, Mi Sun Chang, Yea- Geum Jung, Jisun Cha, Eun Je Choi, Insook Choi, JiYeon Hwang, Chyu Ree, HeesoonYoo, GeumHwaKo, Soon Aea Park, Hae-hong Chang, Jihye Shin, Ham Jung Suk, Lee So Ra, Hwa Ja Jeon. Alături de lucrările colaborative ale studenţilor de la Rhode Island School of Design/ SUA, cursul Bojagi& Beyond’ şi UNArte Bucuresti, Departmentul oArte Textile & Design textile coordonat de lector dr. A.M.Orban. Expoziţia „Bojaghi – Hands of Korea în România” prezintă 35 de piese, majoritatea de conotaţie tradiţională, realizate de cei 27 de artişti coreeni. Tehnicile utilizate în realizarea exponatelor includ  patchwork, quilting, broderie manuală şi mecanică, tehnici de vopsire tinctorială şi tapiserie.

& expoziţia HANBOK – costumul tradiţional coreean

Colecţia semnată de Young-Im Na, porneşte de la tradiţia costumului Hanbok ce poate fi identificată din timpurile antice până în zilele noastre – cu aceeaşi specificitate şi frumuseaţe, reflectând o parte din complexitatea spiritualităţii tradiţiilor coreene. Hanbok în timpurile străvechi a fost purtat doar de aristocraţie, singura pătură socială care avea voie să îmbrace culoarea, dar azi acest veşmânt a devenit semnificativ pentru fiecare coreean indiferent de statutul social. Azi, tradiţia costumului Hanbok este reevaluată de artişti, designeri precum Na Young-Im ce adună la un loc piese încărcate de semnificaţie în care putem resimţii fuziunea dintre liniile şi culorile tradiţionale dar şi profesionalismul unui ochi şi spirit creativ.

În prezenţa: E.S Domnul Hyo-Sung Park, Ambasador al Republicii Coreea în România; domnul Alexandru Tomescu, Ambasador al Bunăvoinţei, numit de Guvernul Coreean;  Conf. dr. Paula Popoiu, Director general, Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”; doamna Chunghie Lee, Artist & Profesor, Președintele Korea Bojagi Forum, curator invitat; Young-Im Na, Hanbok Designer şi Anna-Mária Orbán, Coordonator & Curator.

Parteneri media:  TVR (Matinissimo / Arte Carte și capricii /Se spune că), Radio România Cultural, AgenţiadeCarte.ro,  Revista Cultura FCR

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508