spot_img

Editura Herald recomandă unul dintre cele mai importante evenimente PSI ale anului

Dr. Harville Hendrix şi Dr. Helen LaKelly Hunt, creatorii teoriei relaţionale IMAGO pentru cupluri şi părinţi, vor susţine la Bucureşti în 23 şi 24 mai 2015, începând cu ora 9, la Romexpo (Sala Titulescu, Pavilion H1), două ateliere de excepţie dedicate înţelegerii în profunzime a dinamicii dintre parteneri în relaţia de cuplu şi în relaţia părinte-copil. Pe lângă această aprofundare a relaţiilor familiale, Harville şi Helen ne vor oferi multe instrumente simple, dar transformatoare, prin care partenerii cuplului vor ajunge de la conflict la conectare, şi vor învăţa să ceară iubirea de care au nevoie şi să o ofere aşa cum are nevoie celălalt. Iar părinţii vor învăţa să ofere copiilor ceea ce numim iubire vindecătoare atât pentru copii, cât şi pentru ei înşişi.

Părinții, cuplurile noi sau în criză, persoanele îndrăgostite şi cei care îşi doresc relaţii sănătoase, experţi în sănătate mintală şi persoane interesate de psihologie şi psihoterapie sunt principialii beneficiari ai acestui eveniment organizat în premieră pentru România. Cele două zile de conferinţă abordează vindecarea rănilor din copilărie alături de partenerul de cuplu şi învăţarea unui nou mod profund şi conectant de a oferi iubire copiilor, ţinând cont de propriile dureri parentale provenite din perioada timpurie a vieţii.

„Pentru a ne vindeca de rănile copilăriei avem nevoie să primim iubire de la o persoană pe care inconştientul nostru a asociat-o cu părinţii noştri.”  (Harville Hendrix PhD & Helen L. Hunt PhD)

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

23 mai  2015atelier I: IMAGO pentru cupluriPrimeşte iubirea pe care o doreşti

Te-ai întrebat vreodată de ce te lupţi cu persoana iubită? Ai trăit vreo asemănare între ceea ce simţi faţă de partener şi ceea ce ai simţit faţă de părinţi în copilărie? Sau ai obosit să lupţi zadarnic şi acum vrei să faci o schimbare? Atunci acest atelier îţi este dedicat ţie. Participanţii vor primi instrumentele de care au nevoie pentru a crea o conectare profundă, pentru a simţi siguranţă emoţională cu partenerul de viaţă şi pentru a înlătura negativitatea.

Această abordare terapeutică presupune:

Harville Hendrix şi Helen LaKelly Hunt sunt căsătoriţi din anul 1982. Ei sunt cocreatorii Terapiei Relaţionale Imago şi au dezvoltat conceptul de „parteneriat conştient”. Colaborarea prolifică dintre cei doi s-a concretizat prin publicarea a nouă cărţi dedicate relaţiilor intime şi parentajului.

– un angajament luat pe termen nelimitat faţă de fiinţă iubita;

– un comportament plin de iubire unul faţă de celălalt;

– învăţarea unui nou mod de a comunica unul cu celălalt în relaţie, plin de acceptare şi curiozitate;

– eliminarea negativităţii în dialog şi înlocuirea ei cu o curiozitate sinceră faţă de cine este, ce simte şi de ce simte partenerul nostru.

23 mai  2015-  atelier II IMAGO pentru părinţiDăruieşte iubirea care vindecă

Când devenim părinţi rănile copilăriei noastre devin foarte zgomotoase şi ne blochează relaţia parentală. Cel mai bun dar pe care-l putem oferi copiilor noştri este să le creăm un mediu sigur şi iubitor, iar pentru a transformă familia într-un răi sigur avem nevoie să ne vindecăm că adulţi. Participanţii la acest atelier vor avea ocazia unică de a-şi descoperi rănile emoţionale, alături de doi dintre cei mai apreciaţi psihoterapeuţi ai lumii, şi vor învaţă să aplice strategii eficiente de parenting bazate pe conştientizare şi cunoştere ştiinţifică.

Obiectivele atelierului sunt:

– cum să folosim relaţia parentală pentru a ne vindeca rănile propriei copilării şi pentru a încheia ciclul rănirii moştenit de la părinţii noştri;

– cum să înlocuim tiparele inconştiente, de intruziune şi neglijare, cu abilităţi şi cunoştinţe care ne ajută să devenim conectaţi în mod conştient cu copiii noştri.

Editura Herald a lansat două dintre cărţile cele mai apreciate scrise de Harville Hendrix şi Helen LaKelly Hunt: „Dăruieşte iubirea care vindecă” şi „Primeşte iubirea pe care o doreşti”.

www.edituraherald.ro/carti/primeste-iubirea-pe-care-o-doresti-detail

www.edituraherald.ro/carti/daruieste-iubirea-care-vindeca-detail?acm=1_171#.VVnMHbmqqko

Informații suplimentare ș înscriere: www.harville-helen.ro

Organizatori: Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie (www.paginadepsihologie.ro) și Otilia Mantelers, expert în parenting (otilia-mantelers.urbankid.ro).

Partenerii principali ai evenimentului: Editura Herald, OMA VISION, Radio Itsy Bitsy

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508