Editura Herald recomandă unul dintre cele mai importante evenimente PSI ale anului

mai 18th, 2015 | By | Category: Eveniment

Dr. Harville Hendrix şi Dr. Helen LaKelly Hunt, creatorii teoriei relaţionale IMAGO pentru cupluri şi părinţi, vor susţine la Bucureşti în 23 şi 24 mai 2015, începând cu ora 9, la Romexpo (Sala Titulescu, Pavilion H1), două ateliere de excepţie dedicate înţelegerii în profunzime a dinamicii dintre parteneri în relaţia de cuplu şi în relaţia părinte-copil. Pe lângă această aprofundare a relaţiilor familiale, Harville şi Helen ne vor oferi multe instrumente simple, dar transformatoare, prin care partenerii cuplului vor ajunge de la conflict la conectare, şi vor învăţa să ceară iubirea de care au nevoie şi să o ofere aşa cum are nevoie celălalt. Iar părinţii vor învăţa să ofere copiilor ceea ce numim iubire vindecătoare atât pentru copii, cât şi pentru ei înşişi.

Părinții, cuplurile noi sau în criză, persoanele îndrăgostite şi cei care îşi doresc relaţii sănătoase, experţi în sănătate mintală şi persoane interesate de psihologie şi psihoterapie sunt principialii beneficiari ai acestui eveniment organizat în premieră pentru România. Cele două zile de conferinţă abordează vindecarea rănilor din copilărie alături de partenerul de cuplu şi învăţarea unui nou mod profund şi conectant de a oferi iubire copiilor, ţinând cont de propriile dureri parentale provenite din perioada timpurie a vieţii.

„Pentru a ne vindeca de rănile copilăriei avem nevoie să primim iubire de la o persoană pe care inconştientul nostru a asociat-o cu părinţii noştri.”  (Harville Hendrix PhD & Helen L. Hunt PhD)

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

23 mai  2015atelier I: IMAGO pentru cupluriPrimeşte iubirea pe care o doreşti

Te-ai întrebat vreodată de ce te lupţi cu persoana iubită? Ai trăit vreo asemănare între ceea ce simţi faţă de partener şi ceea ce ai simţit faţă de părinţi în copilărie? Sau ai obosit să lupţi zadarnic şi acum vrei să faci o schimbare? Atunci acest atelier îţi este dedicat ţie. Participanţii vor primi instrumentele de care au nevoie pentru a crea o conectare profundă, pentru a simţi siguranţă emoţională cu partenerul de viaţă şi pentru a înlătura negativitatea.

Această abordare terapeutică presupune:

Harville Hendrix şi Helen LaKelly Hunt sunt căsătoriţi din anul 1982. Ei sunt cocreatorii Terapiei Relaţionale Imago şi au dezvoltat conceptul de „parteneriat conştient”. Colaborarea prolifică dintre cei doi s-a concretizat prin publicarea a nouă cărţi dedicate relaţiilor intime şi parentajului.

– un angajament luat pe termen nelimitat faţă de fiinţă iubita;

– un comportament plin de iubire unul faţă de celălalt;

– învăţarea unui nou mod de a comunica unul cu celălalt în relaţie, plin de acceptare şi curiozitate;

– eliminarea negativităţii în dialog şi înlocuirea ei cu o curiozitate sinceră faţă de cine este, ce simte şi de ce simte partenerul nostru.

23 mai  2015-  atelier II IMAGO pentru părinţiDăruieşte iubirea care vindecă

Când devenim părinţi rănile copilăriei noastre devin foarte zgomotoase şi ne blochează relaţia parentală. Cel mai bun dar pe care-l putem oferi copiilor noştri este să le creăm un mediu sigur şi iubitor, iar pentru a transformă familia într-un răi sigur avem nevoie să ne vindecăm că adulţi. Participanţii la acest atelier vor avea ocazia unică de a-şi descoperi rănile emoţionale, alături de doi dintre cei mai apreciaţi psihoterapeuţi ai lumii, şi vor învaţă să aplice strategii eficiente de parenting bazate pe conştientizare şi cunoştere ştiinţifică.

Obiectivele atelierului sunt:

– cum să folosim relaţia parentală pentru a ne vindeca rănile propriei copilării şi pentru a încheia ciclul rănirii moştenit de la părinţii noştri;

– cum să înlocuim tiparele inconştiente, de intruziune şi neglijare, cu abilităţi şi cunoştinţe care ne ajută să devenim conectaţi în mod conştient cu copiii noştri.

Editura Herald a lansat două dintre cărţile cele mai apreciate scrise de Harville Hendrix şi Helen LaKelly Hunt: „Dăruieşte iubirea care vindecă” şi „Primeşte iubirea pe care o doreşti”.

www.edituraherald.ro/carti/primeste-iubirea-pe-care-o-doresti-detail

www.edituraherald.ro/carti/daruieste-iubirea-care-vindeca-detail?acm=1_171#.VVnMHbmqqko

Informații suplimentare ș înscriere: www.harville-helen.ro

Organizatori: Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie (www.paginadepsihologie.ro) și Otilia Mantelers, expert în parenting (otilia-mantelers.urbankid.ro).

Partenerii principali ai evenimentului: Editura Herald, OMA VISION, Radio Itsy Bitsy

Număr de vizualizări :728


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro