spot_img

Baniciu, Kappl, Lipan lansează „Pasărea Rock Simfonic”

Pasărea Rock Simfonic este o nouă provocare pe care proiectul muzical fondat anul trecut de  Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică o lansează publicului meloman. Prin acest proiect, piesele originale ale trupei Pasărea Rock vor fi reorchestrate și oferite publicului într-o interpretare de excepție demnă de scenele celor mai mari festivaluri din lume. Primul concert Pasărea Rock Simfonic are loc la Ploiești, în data de 29 mai 2015, de la ora 19:30, pe Esplanada Palatului Culturii, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești. Dirijor: Vlad Mateescu. Invitat special: Flaviu Crișan.

Prin definiție, rock-ul simfonic se caracterizează prin combinarea genului muzicii rock cu cel al muzicii simfonice și presupune colaborarea unei formații rock cu o orchestră simfonică. Această colaborare îmbracă mai multe forme în ceea ce privește abordarea repertoriului, compoziția și aranjamentul muzical. În cazul Pasărea Rock Simfonic compoziția există deja, iar aranjamentul muzical pentru componența formației de gen rock se va extinde și asupra unei orchestre simfonice. Așadar, formația Pasărea Rock va concerta piese din repertoriul propriu, în colaborare cu o orchestră simfonică.

Repertoriul spectacolului Pasărea Rock-Simfonic include compozițiile proprii ale trupei: Praznic năprasnic, Călușandra, Pasărea Calandrinon, Legenda, Zoreaua; compoziții din prina opera rock-simfonic „Meșterul Manole”: Pe Argeș în jos, Rugăciune către Domnul și hituri binecunoscute Mircea Baniciu: Hanul ulciorului nesecat, Eșarfă în dar etc.

Proiectul muzical Pasărea Rock Simfonic este un spectacol complex de sunet, imagini și lumini, impesionant prin execuție și dinamic prin compozițiile și temele rock. Concertul va fi completat de costume și proiecte de video-design în concordanță cu mesajul și linia muzicală. Reprezentațiile Pasărea Rock-Simfonic vor fi organizate într-un turneu de promovare a proiectului în orașele mari ale țării.

Pasărea Rock înseamnă Mircea Baniciu, voce; Josef Kappl, chitară bas; Ovidiu Lipan, baterie, și Cristi Gram, chitară electrică.

Primele două concerte Pasărea Rock Simfonic sunt:

29 mai 2015, Ploiești, Esplanada Palatului Culturii, ora 19:30, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești, dirijor – Vlad Mateescu. Orchestra Simfonică a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești este recunoscută la nivel internațional, cu turnee efectuate pe trei continente, colaborări cu dirijori şi solisti de talie internaţională și participări la numeroase festivaluri de renume.

Organizator: Primăria Municipiului Ploiești

Producător: Revolver

21 iunie 2015, București, Piața George Enescu, ora 20:00, alături de Orchestra Camerata Regală. Spectacolul va avea loc în cadrul Bucharest Music Film Festival.

Organizator: Centrul Cultural al Municipiului București. ARCUB

Producător: Revolver

Sponsor: Hotel Ambasador

Partener: ASIS Mapamond

Parteneri media: 1 Music Channel, TV City București, Cațavencii, 24 FUN, Bestmusic.ro, Maximum Rock, Metalhead.ro, 220.ro, getlokal.ro, orasulm.eu, urban.ro, Jurnal Rock, OOPS Media, Definite Rock

Până la următoarea întâlnire, melodiile Pasărea Rock pot fi ascultate aici:

Legenda (muzica și versurile Josef Kappl)

Praznic năprasnic (muzica Josef Kappl, versurile Florin Dumitrescu)

Pe Argeș în jos (muzica Josef Kappl, versurile Victor Cârcu)

Călușandra (muzica Josef Kappl, versurile Florin Dumitrescu)

Hora fără de hotar (muzica Josef Kappl, versurile Florin Dumitrescu)

Facebook BaniciuKapplLipan

Facebook Revolver

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508