spot_img

Tudor Giurgiu, Răzvan Săvescu, Tania Popa, Ion Sapdaru și Emilian Oprea se vor întâlni cu ieșenii la SFR TIMPUL, ediția a VI-a

Ziua de vineri, 8 mai 2015, din cadrul festivalului Serile Filmului Românesc  TIMPUL, este rezervată invitaților Tudor Giurgiu, Emilian Oprea, Răzvan Săvescu, Tania Popa și Ion Sapdaru. Ieșenii vor putea dialoga cu actorii și regizorii imediat după proiecția filmelor din program: ”America, venim!” (2014), ”De ce eu?” (2015). AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Sesiunea de Q&A face parte din ideea festivalului, de a aduce spectatorii, regizorii și actorii într-un spațiu potrivit discuțiilor, dialogului despre filmele românești, care în unele ediții iau forma unor adevărate dezbateri.

Despre invitați, pe scurt

Tudor Giurgiu este cunoscut publicului larg pentru realizarea unor documentare și filme. Pentru eforturile sale de promovare a celei de-a șaptea arte, regizorul a obținut recunoaștere internațională, filmele sale având un real succes la festivalurile importante de peste hotare.

Emilian Oprea s-a lansat în lumea cinematografiei cu rolul procurorului Panait din De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu. Actorul s-a născut la Bârlad și a făcut Actorie la Universitatea de Arte George Enescu, între 1997 și 2001.

Tania Popa a jucat în peste 15 producții cinematografice și este cunoscută pentru rolurile din 4,3,2, După dealuri, Visul lui Adalbert, Sunt o babă comunistă și, desigur,comedia America, Venim!.

Ion Sapdaru, un talent izvorât de peste Prut, din Doroțcaia, s-a născut pe 4 august 1961. Pe vremea adolescenței îi lipsea motivația de a trăi, asta până când teatrul i-a salvat viața. O dată descoperită, pasiunea i-a purtat pașii spre Institutul de Teatru din Chișinău, iar mai apoi spre Institutul de Cinematografie VGIK, din Moscova.

Răzvan Săvescu este cunoscut pentru serialele de televiziune La Bloc, La servici,Nimeni nu-i perfect sau pentru filmul O zi preşedinte. A debutat cu primul său lungmetraj anul trecut, în 2014.  America, venim! prezintă  situaţiile comice pe care o trupă de teatru de provincie le întâlneşte într-un turneu din Statele Unite ale Americii.

Ediția dedicată actorului George Mihăiță

Reamintim primii invitați, care vor veni la Iași în perioada evenimentului, pentru a se întâlni cu iubitorii de film românesc: George Mihăiță, Adrian Păduraru, Irina Margareta Nistor, Ileana Popovici, Vladimir Găitan și Pușa Darie (serilefilmului.ro/invitati/).

Primele filme anunțate în program:

Miercuri, 6 mai – Reconstituirea, Accident

Joi, 7 mai – Veronica,  Undeva la Palilula

Irina Margareta Nistor este consultantul cinematografic al festivalului

Criticul de film Irina Margareta Nistor este consultantul cinematografic al festivalului și va fi prezentă, alături de invitați, la întâlnirea cu iubitorii de film românesc din Iași.

„Serile Filmului Românesc TIMPUL, ediția a 6-a, debutează pe 6 mai, cu o peliculă far a anilor ’60, „Reconstituirea”, al cărei protagonist de 66 de ani, are în continuare sufletul adolescenților, pe care îi cucerește și călăuzește de atâta vreme, cu un farmec incontestabil: George Mihăiță, românul și europeanul. O întâlnire ce cu siguranță va rămâne de neuitat, întipărită în memoria afectivă a publicului ieșean, cinefil, de toate generațiile.” (Irina Margareta Nistor)

Acreditări pentru presă la SFR TIMPUL, ediția a VI-a

De asemenea, anunțăm faptul că s-a lansat rubrica pentru acreditările de presă în cadrul festivalului. Jurnaliștii care doresc să participe oficial, pot accesa serilefilmului.ro/presa/.

Pentru a fi la curent cu noutățile festivalului, vizitați www.serilefilmului.ro, sau pagina oficială de facebook www.facebook.com/serilefilmuluiromanesc.

Festivalul Serile Filmului Românesc TIMPUL va avea loc în perioada 6-10 mai la Iași. Ediția a VI-a este organizată de Asociația Studenților Jurnaliști Iași și Asociația Revistei TIMPUL, iar producătorul ediției este Adenium. Festivalul din 2015 îi este dedicat actorului George Mihăiță și are ca temă principală „Reconstituirea”.

Campania Iubesc filmul românesc este o marcă a SFR TIMPUL și încurajează publicul să promoveze și să susțină cinematografia românească.

Aici găsiți partenerii media care susțin și promovează evenimentul Serile Filmului Românesc TIMPUL. Pe pagina de facebook a festivalului puteți fi la current cu toate noutățile și campaniile de teasing și promovare din cadrul SFR TIMPUL, ediția a VI-a.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508