Mircea Cărtărescu, premiat în Austria pentru întreaga operă

apr. 23rd, 2015 | By | Category: Eveniment

Mircea Cărtărescu a fost distins cu Österreichischer Staatspreis für Europäische Literatur, Premiul de Stat al Austriei pentru Literatură Europeană pe 2015, în valoare de 25 000 de euro, pentru întreaga opera literară. Ceremonia de decernare va avea loc pe 27 iulie 2015, la Salzburg, în deschiderea Festivalului Mozart.

După Eugène Ionesco, câștigătorul din 1970, Mircea Cărtărescu este primul autor român distins cu acest premiu literar de mare tradiție, decernat din 1965. Printre laureații din anii trecuți ai premiului se numără scriitori ca W. H. Auden, Harold Pinter, Vaclav Havel, Italo Calvino, Doris Lessing, Milan Kundera, Salman Rushdie, Umberto Eco, Patrick Modiano, Javier Marias, John Banville etc.

Număr de vizualizări :868


One Comment to “Mircea Cărtărescu, premiat în Austria pentru întreaga operă”

  1. livia spune:

    FELICIT{RI!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro