spot_img

Globetrotter Festival

Globetrotter Festival dorește să reunească artiști de diferite naționalități, să prezinte publicului o cât mai largă paletă de tehnici plastice și să faciliteze interacțiunea publicului cu obiectul de artă în cadrul unor evenimente culturale deosebite.

CLĂDIREA CASINO – CENTRU DE CULTURĂ

PARCUL MARE / CLUJ-NAPOCA

Program: Luni-Duminică / 10.00 – 20.00

WE ARE A FAMILY

Pictură / Painting

Oana Damian / Gizella Kovats / Leonard Vartic

Expoziție deschisă în perioada 17.04 – 28.04.2015

Vernisaj: 17.04.2015 / ora 19.00

Oana Damian. Pictor. Expoziții personale la Cluj și Oradea, participă în expoziții de grup la Bienala de la Florența, ediția a IX-a, Oradea, și Cluj. Publică povești personale și eseuri de opinie în Decât o Revistă, Tataia, LaPunkt.ro, Samizdat online. Lucrează cu subiecte legate de intimitate, micro-univers, propune spre discuție mici parabole personale și propriile mărturii despre anxietate. Scrie și pentru blogul personal pe oanadamian.ro.

Kovats Gizella. ”Pictoriță, arhitectă. Pictez teme legate de suflet, fac arhitectură în ideea să nu deranjeze pe nimeni. Am publicat în revista Tribuna (Impresionism: Între refuzul teoriei și practica meditației, Unde aș putea găsi un om care a uitat cuvintele ca să vorbesc cu el) , scriu pe blogul meu artphilo.wordpress.com despre teme ecologice și despre tot ce consider eu frumos… Am participat la mai multe expoziții în Cluj, Sfântu -Gheorghe, Torino, din 2001 și până în prezent. Referințe în presă- în Clujul Cultural.  Pagina cu lucrări: gazikovats.carbonmade.com.”

Leonard Vartic. A fost cadru didactic asociat la Facultatea de Teatru și Televiziune în cadrul Universității Babes Bolyai, preparator la Facultatea de Arhitectură și în prezent doctorand, a participat la numeroase expoziții în țară și în străinătate din 1996 și până în prezent – dintre care la Galeria Aschenbach din Amsterdam, Centrul Tajan, Paris, Tomescu Art Gallery, Kennet, USA, etc.

TREI

Sculptură & Instalație

Peter Manasses  / Mihai Mesaroș

Expoziție deschisă în perioada 18 – 25.04.2015

Vernisaj: 18.04.2015 / ora 19.00 – 22.00

TREI doreşte să aducă în lumină două dintre obiectele, omniprezente, dar trecute cu vederea şi neluate în seamă:

BANANA şi STINGĂTORUL

Puse în contextul potrivit, vor ieşi din cotidianul comun devenind adevărate simboluri. Astfel, BANANA devine simbolul legăturii noastre cu primatele, iar STINGĂTORUL, simbolul anonimatului şi al banalului.

BALUL PRIMĂVERII III

25.04.2015 / ora 19.00 – 22.00

Organizator Asociația Studenților Sapienția

Rezervari: hok.kolozsvar@gmail.com ori la nr de tel: 0745-283253

Balul Primaverii III. este cel mai mare si cel mai important eveniment cultural al Asociatiei Studentilor Sapientia. Prin acest eveniment dorim sa retraim senzatia balurilor din secolele trecute. Totodata dorim sa oferim o alternativa pentru distractie pentru toate varstele.

Intrarea este libera, dar toti cei care doresc sa vina la acest eveniment sunt obligati sa rezerve un bilet pana in data de 20 Aprilie, deoarece intrarea se face pe baza de bilet.

Dress code: Black Tie . obligatoriu!

BASTIONUL CROITORILOR

21.04 – 28.04.2015

Program: Luni-Duminică / 10.00 – 18.00

Vernisaj: Marți, 21.04.2015, ora 18.00

THEODOR AMAN [1831-1891] / GRAVURĂ (parter)

IOACHIM NICA / NUDE & LANDSCAPE (et. 1)

FLORIN STOICIU / IN MEMORIAM ION ATANASIU DELMARE (et. 2)

YOUTH WITHOUT YOUTH / GRAVURĂ (et. 3)

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508