spot_img

Gala Serilor Filmului Românesc TIMPUL, dedicată maestrului George Mihăiță

În perioada 6-10 mai 2015, la Iași, Asociația Studenților Jurnaliști (ASJ) și Asociația Revistei Timpul (ART) organizează cea de-a VI-a ediție a festivalului Serile Filmului Românesc TIMPUL. Proiecțiile vor avea loc la Casa de Cultură a Studenților și în aer liber, în grădina publică Palas. Locul desfășurării Serii de Gală a SFR TIMPUL urmează să fie anunțat. Seara de Gală va conține momente unice, dedicate actorului George Mihăiță, căruia ii va fi oferit un premiu pentru întreaga activitate de pe scena filmului românesc. Alături de actor vor fi prezenți Irina Margareta Nistor (consultant cinematografic al festivalului), actorul Vladimir Găitan și actrița Ileana Popovici. Invitații festivalului: Alexandru Papadopol, Dorian Boguță, Teodor Corban, Adrian Păduraru, Teodora Mareș, Andrei Duban, Gianina Corondan. Pentru prima dată, festivalul are o temă: ”reconstituirea”. Majoritatea filmelor de anul acesta pornesc de la anumite fapte reale, situații întâmplate sau care recompun anumite momente. Filmul-vedetă este ”Reconstituirea”, în regia lui Lucian Pintilie, unde rolul principal îi aparține lui George Mihăiță. ”Serile Filmului Românesc TIMPUL, ediția a VI-a, debutează pe 6 mai 2015, cu o peliculă-far a anilor ’60, Reconstituirea, al cărei protagonist de 66 de ani are, în continuare, sufletul adolescenților, pe care îi cucerește și călăuzește de atâta vreme, cu un farmec incontestabil: George Mihăiță, românul și europeanul. O întâlnire ce cu siguranță va rămâne de neuitat, întipărită în memoria afectivă a publicului ieșean cinefil de toate generațiile”, susține criticul de film Irina Margareta Nistor, consultantul cinematografic al festivalului. Adrian Păduraru este ambasadorul cultural al ediției de anul acesta. Personalitate cinematografică, actorul ieșean va reprezenta imaginea festivalului în mediile culturale din țară. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Încă din luna februarie s-au anunțat înscrierile pentru cei care doresc să fie voluntari la festivalul Serile Filmului Românesc TIMPUL. Pe 10 aprilie 2015 s-a tras linie, iar peste 80 de tineri au aplicat pentru a fi parte din echipa de voluntari a festivalului. Dintre aceștia, doar 25 au fost selectați, voluntari care vor avea diverse activități cum ar fi: preluarea invitaților, organizarea proiecțiilor și a evenimentelor conexe sau realizarea unor materiale jurnalistice. Voluntarii vor fi instruiți și coordonați de membrii ASJ.

Pe platforma web www.serilefilmului.ro se regăsesc toate detaliile ediției de anul acesta, dar și o istorie scrisă și în imagini a celor cinci ediții desfășurate până în prezent.

„Iubesc filmul românesc” este o campanie marca Serile Filmului Românesc TIMPUL și vine în sprijinul promovării producțiilor cinematografice românești din toate timpurile. Pe prima pagină a site-ului festivalului, cinefilii pot încărca o fotografie de profil, apoi o pot descărca cu marca Iubesc Filmul Românesc. Ideea campaniei a pornit din dorința de a atrage cât mai mulți cinefili în mediul online, ca mai apoi să continue offline.

Program complet SFR TIMPUL, ediția a VI-a:

Miercuri, 6 mai 2015

12.00 – Conferință de presă cu George Mihăiță, Irina Margareta Nistor, Ileana Popovici, Vladimir Găitan Lansare de carte “Dramele adolescenților” (G. Mihăiță)*[1]

17.00 – Accident (1977) regia: Sergiu Nicolaescu – 97 min*

19.00 – Gala Serile Filmului Românesc TIMPUL, ediția a VI-a*

Invitați: George Mihăiță, Irina Margareta Nistor, Ileana Popovici, Vladimir Găitan

19.40 – Reconstituirea (1968) regia: Lucian Pintilie – 146 min*

22.10 – Discuții cu : George Mihăiță, Irina Margareta Nistor, Ileana Popovici, Vladimir Găitan

Joi, 7 mai 2015

17.00 – Veronica (1972)regia: Elisabeta Bostan – 90 min – Casa de Cultură a Studenților Iași

18.30 – Discuții cu: George Mihăiță, Irina Margareta Nistor

20.00 – Undeva la Palilula (2012) regia: Silviu Purcărete – 145 min – Grădina Palas

22.30 – Discuții cu: George Mihăiță, Pușa Darie, Irina Margareta Nistor

Vineri, 8 mai 2015

17.00 – America, venim! (2014) regia: Răzvan Săvescu – 90 min – Casa de Cultură a Studenților Iași

18.30 – Discuții cu: Răzvan Săvescu, Tania Popa, Ion Sapdaru

20.00 – De ce eu? (2015) regia: Tudor Giurgiu – 125 min – Grădina Palas

22.10 – Discuții cu: Tudor Giurgiu, Emilian Oprea

Sâmbătă, 9 mai 2015

17.00 – Love Building (2013) regia: Iulia Rugină – 85 min – Casa de Cultură a Studenților Iași

18.30 – Discuții cu: Alexandru Papadopol, Dorian Boguță

20.00 – Alt Love Building (2014) regia: Iulia Rugină – 115 min – Grădina Palas

22.00 – Discuții cu: Alexandru Papadopol, Dorian Boguță

23.00 – Seară de karaoke SFR TIMPUL, pe acorduri românești-  Teatru FIX

Duminică, 10 mai 2015

17.00 – Aferim! (2015) regia: Radu Jude – 105 min – Casa de Cultură a Studenților Iași

18.50 – Discuții cu: Teodor Corban

20.00 – Gala Declarație de dragoste 30 (eveniment realizat împreuna cu Revista VIP) regia Nicolae Corjos (1985) – 95 min – Grădina Palas

21.40 – Discuții cu: Adrian Păduraru, Teodora Mareș, Andrei Duban, Gianina Corondan

22.30 – Gala de închidere

Partenerii, sponsorii și partenerii media pot fi cosnultați aici, pe pagina platformei web a SFR TIMPUL.

Fiți la curent cu noutățile SFR TIMPUL și pe pagina de Facebook.


Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508