”Inside Zone”, instalație multimedia, la Uzina de Apă din Suceava

apr. 16th, 2015 | By | Category: Eveniment

Vineri, 17 aprilie 2015, de la ora 17.00, la Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană și Peisaj „Uzina de Apă” din Suceava (str. Apeductului 4, zona Calea Unirii) scriitorul și artistul multimedia Florin Dan Prodan va prezenta o instalație intitulată „Inside Zone”, inspirată de opera cinematografică a lui Andrei Tarkovski. Instalația multimedia a fost expusă inițial în iulie anul trecut în Copenhaga, la galeria Sydhavn Station cu suportul Danish Arts Council. Evenimentul este organizat de Zidul de Hârtie, Ordinul Arhitecților din România filiala Nord Est și Asociația Culturală Artfest.

Cinci spații ale Uzinei vor  găzdui diverse canale audio sau video cu fragmente din filmele ”Călăuza”, ”Solaris” precum și un scurt metraj intitulat ”Poetry of fine waters” produs de artistul Caro Krebietke (Germania) și poeta Nicola Yeeles (Marea Britanie) în România, în stațiunea Borsec, în timpul unei rezidențe artistice organizate de Zidul de Hârtie. De asemenea, instalația include diverse obiecte cu valoare simbolică ce sugerează un posibil itinerar spiritual sau un labirint în al cărui centru s-ar putea afla Camera Dorințelor, spațiul căutat de Scriitor și Profesor, personaje ale filmului ”Călăuza”.

Număr de vizualizări :597


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro