Ziua Mondială a Teatrului, la Palatul Suţu

mart. 26th, 2015 | By | Category: Eveniment

“Ziua Mondială a Teatrului este un prilej de sărbătorire a Teatrului în nenumăratele sale forme. Teatrul este o sursă de divertisment şi inspiraţie care are puterea de a uni diversele culturi şi popoare din întreaga lume. Dar el este mai mult decât atât, pentru că poate educa şi informa.”- Mesaj Internaţional 2010, Judi DENCH. Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suţu, marchează Ziua Mondială a Teatrului (27 Martie 2015) cu piesa „Vorbe, vorbe, vorbe”. Spectacolul se va juca marţi, 31 martie 2015, la ora 19:00 (Bulevardul Ion C. Brătianu nr. 2).

5 texte de Dumitru Solomon, Regia: Delia Nartea
Cu: Luminiţa Bucur, Oleg Apostol, Alexandru Sinca
Scenografia: Mirela Trăistaru

Proiectul ~Vorbe, vorbe, vorbe…~ s-a născut din dorinţa de a oferi unor tineri actori talentaţi – Luminiţa Bucur, Oleg Apostol şi Alexandru Sinca – posibilitatea de a juca şi de a se juca pe texte româneşti contemporane. Cele alese sunt 5 piese scurte de Dumitru Solomon: Coşmar, din volumul de schiţe dramatice şi piese într-un act Dispariţia (București, Editura Pentru Literatură, 1967), Superba, nevăzuta cămilă, Orient-Expres, Vorbe, vorbe, vorbe… şi Joc, din volumul Socrate (București, Editura Eminescu, 1970).

“De ce aceste texte? Simplu! Au câte două personaje, au umor, finalul te surprinde, au un plan doi, replicile curg” (Delia Nartea).
O joacă, deci – puţin de-a metafizica, puţin de-a suprarealismul, puţin de-a absurdul. Amestecate cu farmec, ritm şi chef de scenă. Ingrediente suficiente pentru a face un spectacol agreabil.

Preţ bilet intrare 20 lei.

Programul stagiunii de teatru la Palatul Sutu:

Marţi 31 martie ora 19 – „Vorbe, vorbe, vorbe”
Marţi 14 aprilie ora 19 – „Hamlet II”
Marţi 28 aprilie ora 19 – „Două cuvinte”
Marţi 5 mai ora 19 – „Noaptea vrajbei noastre”

Număr de vizualizări :581


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro