spot_img

Prezenţă românească la Festivalul de Film dedicat Francofoniei, la Cinemateca din Tel Aviv

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv şi Ambasada României în Israel vă invită la prima ediţie a Festivalului de Film dedicat Francofoniei care va avea loc în data de 13 martie 2015, între orele 12:00-18:00 la Cinemateca din Tel Aviv. În cadrul festivalului vor fi proiectate, în trei serii, filme din România, Franţa, Elveţia, Canada, Belgia, Cipru, Vietnam, Republica Democrată Congo şi Grecia. De asemenea, în holul Cinematecii vor fi amplasate standuri de informare aparţinând tuturor ţărilor participante la eveniment. Festivalul va fi deschis la ora 12:00 cu proiecţia filmului românesc „Puntea” (2014, regia: Vlad Trandafir), urmat de scurt metrajul elveţian „Back to Mandima” (2011).

“Le Pont” / “Puntea” (2014, România-Franţa, 44 min)

Română şi franceză cu subtitrare în ebraică şi engleză

13.03.2015, ora 12:00, Cinemateca din Tel Aviv

Bilete: www.cinema.co.il / tel. 03-6060800 ext 1

Regia şi scenariul: Vlad Trandafir

Distribuţie: Ion Grigorescu, Dan Perjovschi, Thierry Ollat, Catherina Kiss şi Vlad Trandafir

Sinopsis : Proiectul „Le Pont” al Muzeului de artă contemporană din Marsilia evocă spiritul de aventură și relațiile care funcționează în lumea postcolonială de azi. Artiștii invitați să ia parte la acest proiect au trecut prin experiența migrației sau au fost interesați de acest fenomen. Este vorba de 145 de artiști din toate colțurile lumii, ale căror lucrări au fost expuse în galeriile și sălile de cinema ale muzeului, precum și în alte 27 de spații din Marsilia. Proiectul le-a oferit ocazia artiștilor Ion Grigorescu și Dan Perjovschi să arunce o privire nouă asupra relației dintre Orient și Occident.

Vlad Trandafir (n. 30 iunie 1981, București), regizor și scenarist, este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Luminy (2003, Marsilia, Franţa) şi al Facultăţii de Film – secția Regie de film și TV (2007), din cadrul UNATC „I.L.Caragiale”. A urmat studii de master în Arta regiei de film, Facultatea de Film, UNATC „I.L.Caragiale” (2013). A scris și regizat filme precum „Datorie” (2006, distins cu Premiul pentru cel mai bun film de ficţiune la Teheran), „Sinopsis docu-dramă” (2007, distins cu premiul PROCINEMA), „Fabulosul destin al lui Toma Cuzin” (2009, distins cu Marele Premiu la Best FilmFestival) şi „După-amiază în Drumul Taberei” (2011). De asemenea, a regizat emisiunea „Profil, Poveste, Personaj” (2011, TVR Cultural). A fost coscenarist al serialului TV „Serviciul Omoruri” (2008, în regia lui Valentin Hotea, distins cu Premiul APTR pentru cel mai bun serial de ficțiune); coscenarist al serialului TV „Animat Planet Show”; coscenarist al lungmetrajului „O lună în Thailanda” (2012, în regia lui Paul Negoescu) – selecționat în secțiunea Settimana Internazionale della Critica a Festivalului de Film de la Veneția, Premiul pentru debut în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Premiul Juriului în cadrul Festivalului « À l’Est du Nouveau à Rouen », Premiul FIPRESCI în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Sofia.  Filmele sale au fost selectate în peste 60 de festivaluri internaţionale precum Viena, Cambridge, Sydney, Tricase, Drama, Atena, Teheran, Fribourg, Porto, Oxford, Belgrad, Sofia, Tallinn, Bratislava, Minsk, Amman.

Începând cu 1998, în fiecare an, pe 20 martie, se sărbătoreşte la nivel mondial Ziua Internaţională a Francofoniei. Ambasada Franţei și Institutul Francez, în colaborare cu reprezentanţe diplomatice ale diverselor țări francofone organizează în Israel o serie de evenimente culturale sub titlul „Zilele Francofoniei”. Alături de Franţa (Institutul Francez din Israel şi Ambasada Franţei), în acest an, vor participa ambasadele Belgiei, Canadei, Ciprului, Greciei, Elveţiei, Vietnamului, Republicii Democrate Congo, Coastei de Fildeş, Republicii Congo, Camerunului şi a României.

Programul complet al Festivalului de Film dedicat Francofoniei:

Seria 1, ora 12:00, Sala nr.1

„Puntea” (România)

„Back to Mandima” (Elveţia)

Seria 2, ora 14:00, Sala nr.1

“I was a child of Holocaust survivors” (Canada)

“In memory of Rock” şi “All boys are called Patrick” (Franţa)

“Welkom” (Belgia)

“Dead End” (Cipru)

Seria 3, ora 16:00, Sala nr.1

“Ly Son Island” (Vietnam)

“Welcome to the Democratic Republic of Congo” (Republica Democrată Congo)

“Chania, Crete” (Grecia)

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508