spot_img

Festivalul „Serile Filmului Românesc TIMPUL”, dedicat actorului George Mihăiță

Ediția a VI-a a festivalului „Serile Filmului Românesc TIMPUL” îi este dedicată actorului George Mihăiță, în semn de recunoștință pentru toate rolurile de pe platourile filmelor românești. Între 6 și 10 mai 2015, la Iași, filmele românești prin viață, alături de actori, regizori și personaje din lumea cinematografiei. Actorul George Mihăiță va fi însoțit de personaje alături de care-și va reaminti momentele frumoase ale carierei sale cinematografice. Cu ocazia lansării oficiale a perioadei și a invitatului special, echipa festivalului lansează site-ul www.serilefilmului.ro, unde pot fi găsite detaliile, programul, precum și un istoric al „Serilor Filmului Românesc”. Doritorii de a fi voluntari în cadrul festivalului se mai pot înscrie până pe 10 aprilie 2015, intrând pe site și accesând știrea Fii voluntar la SFR TIMPUL. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Ediția a VI-a a festivalului are peste 20 de invitați de marcă din lumea filmului românesc, iar noutatea din 2015 constă în faptul că Irina Margareta Nistor este consultantul cinematografic al proiectului.

O altă noutate a „Serilor Filmului Românesc TIMPUL” este prezența unui ambasador cultural al festivalului, în persoana actorului Adrian Păduraru.

Echipa festivalului poate fi consultată aici.

Pagina de facebook a festivalului aici.

„Serile Filmului Românesc TIMPUL” este un eveniment inițiat și organizat de Asociația Studenților Jurnaliști, în parteneriat cu Asociația Revistei TIMPUL.

Producătorul evenimentului: Adenium.

Un proiect susținut de Institutul Cultural Român (ICR).

Parteneri oficiali: revista de cultură contemporană TIMPUL, EuropaFM, Agerpres.

Parteneri media: Cinemagia, TVR Iași, Radio Iași, FILM reporter, Zile și Nopți, Cinefan.ro, Ziarul de Iași, IașiFUN, Evenimentul, TELE M Iași, Șapte Seri Iași,  Zelist, Stud Pass, AgențiadeCarte.ro, Alt Iași, Șomer, Eveniment Sibiu, Iași TV Life, Observator Cultural, Suplimentul de Cultură, Music Channel

Parteneri instituționali: Biblioteca Județeană „Gh.Asachi”, Muzeul Literaturii Române Iași, Casa de Cultură a Studenților Iași

Parteneri evenimente conexe: Teatru FIX, Cărturești

Echipa SFR TIMPUL, despre festival:

„Ediția de anul acesta este o provocare pentru noi, organizatorii, deoarece festivalul crește de la an la an și încercăm să aducem lucruri noi. Actorul George Mihăiță a acceptat cu emoție invitația noastră și a fost încântat că ediția de anul acesta îi este dedicată. După cinci ediții, festivalul are un site unde se poate vedea cum a crescut acest eveniment, iar consultantul cinematografic este vocea filmelor românești, Irina Margareta Nistor. În cele cinci zile de festival, la Iași, vor veni peste 20 de regizori, actori și producători, iar publicul prezent la eveniment va avea parte de cele mai bune producții cinematografice din ultima perioadă.”- Andrei GIURGIA, Directorul festivalului „Serile Filmului Românesc TIMPUL”

„Această nouă ediție a „Serilor Filmului Românesc TIMPUL” reprezintă, pentru publicația pe care o coordonez, o altă oportunitate de a prezenta cultura în acțiune, în contextul unui parteneriat care există, deja pentru al doilea an, între ASJ și revista noastră. În plus, aș spune că avem posibilitatea de a demonstra, împreună cu tinerii jurnaliști, că TIMPUL nu este doar o revistă de cultură, ci și un fenomen care produce și susține cultura, de această dată prin intermediul filmului românesc, al minunaților săi regizori și actori și al extraordinarului său public.”- Daniel Șandru, Directorul revistei de cultură contemporană TIMPUL.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508