Conferință Michael Thompson- ”Ce putem face pentru a-i ajuta pe copii să aibă succes la şcoală şi în viaţă?”

mart. 10th, 2015 | By | Category: Eveniment

Editura Herald are bucuria să vă invite la cel mai important eveniment de parentaj al anului. Pe data de 21 martie 2015 are loc la Cluj Napoca, în incinta Grand Hotel Italia, Conferința susţinută de MICHAEL THOMPSON! Pentru că e important să cunoşti şi să integrezi în familia ta teoriile psihologice şi educaţionale care te vor ajuta să ai o bună comunicare şi o dinamică armonioasă în relaţia copil-părinte, îţi recomandăm cu drag să participi şi tu la seria de prelegeri susţinute de Michael Thompson, care îşi propun să dărâme miturile construite în jurul masculinităţii şi stereotipurile legate de viaţa emoţională a băieţilor. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul evenimentului.

7:30 – 8:45 – Mic dejun cu tăticii

Importanța taţilor în viaţa copiilor, un eveniment dedicat în exclusivitate tăticilor!

Taţii au o influenţă profundă asupra dezvoltării copiilor lor, în feluri uşor diferite de cele ale mamelor. Ei sunt cei care încurajează calităţile exploratoare ale copiilor, independenţa şi ambiţia lor. De aceea, Michael Thompson îi invită pe tătici la un mic dejun, unde le va povesti, în stilul său cald şi apropiat despre studiile şi cercetările referitoare la importanța rolului de tată şi va răspunde dilemelor cărora le fac faţă tăticii.

9:00 – 12:30 – Sesiunea I

Natura băieţilor: Cum să înţelegem mai bine băieţii, cum să le protejăm viaţa emoţională, în ce fel trebuie să ne comportăm cu băieţii, ca părinţi şi educatori?

De la cele mai fragede vârste, băieţii sunt victimele unor stereotipuri legate de masculinitate: băieţii/bărbaţii nu îşi arată sentimentele, nu le place nimic ce ar putea fi considerat feminin, evită să-şi arate slăbiciunile sau să pară vulnerabili. Crescând cu aceste prejudecăţi, un băiat poate deveni retras, frustrat, cu mari dificultăţi de adaptare. Vom înţelege cum să evităm aceste capcane şi cum să ajutăm băieţii să crească armonios, să fie echilibraţi şi să îşi dezvolte în mod sănătos stima de sine, astfel încât la adolescenţă să rămână pozitivi, adaptabili şi deschişi din punct de vedere emoţional.

14:00 – 15:30 – Sesiunea a II-a

Cum să creştem copii responsabili

Vom înţelege de ce în educaţia consecventă a copiilor trebuie să devină lege şi vom învăța cum trebuie să comunicăm cu copiii pentru ca ei să înţeleagă ce înseamnă un comportament responsabil. Vom afla răspunsurile la următoarele întrebări: Ce fel de efecte produc diferitele stiluri de parenting? Care stil de educaţie ajută la formarea unui copil competent? Dr. Thompson se foloseşte de cazuri reale şi de rezultatele unor studii pentru a evidenţia efectele produse de diversele stiluri parentale şi oferă o reţeta „de suflet” pentru a creşte copii fericiţi, echilibraţi, integri, încrezători în forţele proprii, cu un sistem de valori sănătos.

6:00 – 17:30 – Ce ne dorim pentru copiii noştri?

Ce putem face ca şi părinţi şi dascăli pentru a-i ajuta pe copii să aibă succes la şcoală şi în viaţă şi pentru a fi fericiţi?

Dr. Thompson descrie călătoria, din punct de vedere psihologic, pe care copiii o parcurg de-a lungul anilor petrecuţi în şcoală. Le reaminteşte părinţilor că motivaţia copiilor nu este neapărat legată de note. Copiii au mecanisme de auto-monitorizare şi se evaluează în funcţie de 3 factori: conectarea cu cei din jur, recunoaşterea de care se bucură din partea colegilor şi profesorilor şi un sentiment de putere sau competenţă. Dr. Thompson crede că elevii sunt de trei tipuri: 1) cei al căror traseu este marcat în special de succes, 2) cei care par că au dificultăţi la şcoală dar reuşesc să le gestioneze şi 3) cei care trec prin şcoală acumulând frustrare, ajungând chiar să se simtă deznădăjduiţi. În fiecare exemplu de mai sus copiii resimt, într-un fel sau altul, presiune. În acelaşi timp, fiecare copil poate fi ajutat să-şi dezvolte strategii pentru a face faţă acestor presiuni, pentru a avea succes şi pentru a ajunge să se bucure cu adevărat de timpul petrecut la şcoală şi de statutul de elev.

Participarea la conferinţă se face pe baza de bilet! Limita locurilor disponibile este de 40 de locuri pentru fiecare tip de bilet.

Biletele sunt disponibile la adresa: mthompson.edituraherald.ro

Ele pot fi achiziţionate până la dată de 20.03 prin plata online cu cardul

Variante bilet:

EARLY BIRD (până la data de 15 martie)

Bilet pentru Workshop-ul „Mic dejun cu tăticii” – 135 lei

Bilet pentru Sesiunea I – 250 lei

Bilet pentru Sesiunea a II-a – 250 lei

Bilet GOLD – 400 lei

Bilet GOLD COUPLE – 770 lei

Bilet PLATINUM – 450 lei

Bilet VIP – 550 lei

STANDARD (15-20 martie):

Bilet pentru Workshop-ul „Mic dejun cu tăticii” – 150 lei

Bilet pentru Sesiunea I – 275 lei

Bilet pentru Sesiunea a ÎI-a – 275 lei

Bilet GOLD – 450 lei

Bilet GOLD COUPLE – 850 lei

Bilet PLATINUM – 500 lei

Bilet VIP – 600 lei

Detalii despre conferinţă puteţi accesa direct din site-ul dedicat evenimentului la adresa mthompson.edituraherald.ro!

Număr de vizualizări :740


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro