spot_img

Concurs Internațional de Dramaturgie, ”Craiova Drama 2015”

Universitatea din Craiova, în parteneriat cu Asociația Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 și Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova lansează Concursul Internațional de Dramaturgie ”Craiova Drama 2015”, deschis dramaturgilor din întreaga lume.

REGULAMENTUL CONCURSULUI INTERNAŢIONAL DE DRAMATURGIE, ”Craiova Drama  2015”

Președinte de onoare: Robert WILSON, Regizor de teatru, artist vizual şi dramaturg american, figură impozantă a teatrului experimental, DHC al Universității din Craiova.

OBIECTIV: Concursul are ca obiectiv central stimularea producerii de noi texte dramatice, în jurul unor teme specifice de maxim interes contemporan.

TEMATICA CENTRALĂ A CONCURSULUI este Omul și societatea, tematică declinată în câteva subteme: Emigrarea, Traficul de ființe umane, Violența, Conflictele religioase, Chipurile diversității.

LIMBILE DE REDACTARE A TEXTELOR:

Română, Engleză, Franceză, Germană, Italiană, Spaniolă, Portugheză.

CALENDARUL CONCURSULUI:

Lansarea concursului: 26 februarie 2015

Depunerea textelor: 1 iunie – 30 septembrie 2015, ora 1500 GMT

Jurizare: 1 octombrie  –  30 noiembrie 2015

Anunțarea textelor câștigătoare: 7 decembrie  2015

Montarea textelor câștigătoare : martie – mai 2016

Publicare celor mai bune zece texte la Editura Universitaria, Craiova: aprilie 2016

Lansarea volumului Craiova Drama 2015 se va face în seara premierei spectacolului montat la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova.

ÎNSCRIERE LA CONCURS : Pentru înscrierea în proiect, cei interesaţi sunt rugaţi să trimită la adresa drama2015@ucv.ro următoarele documente redactate într-una din limbile concursului:

– unul sau maxim două texte dramatice originale (încadrate în tematica enunțată)

– un synopsis al textului propus

– un C.V. al autorului

SELECȚIA celor mai bune zece texte se va realiza de către un juriu internațional, format din specialiști de renume, coordonați de Maria SHEVTSOVA, Stanley WELLS, Michael DOBSON, DHC ai Universității din Craiova, George BANU, Matei VIȘNIEC, Mircea CORNIȘTEANU, directorul Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, prof. univ. dr. Cristiana TEODORESCU, prorector al Universității din Craiova, conf. univ. dr. hab. Alexandru BOUREANU, directorul Departamentului de Arte din cadrul Universității din Craiova.

PREMII :

Cele mai bune zece texte vor fi publicate într-un volum colectiv la Editura Universitaria, Craiova.

Textele vor fi publicate în limba de redactare, precum și în traducere în limba română.

Marele premiu – Montarea textului la Teatrul Național „Marin Sorescu”din Craiova (anul 2016).

Locul I – Montarea textului cu actori, studenți ai Masterului „Arta actorului” de la Facultatea de Litere a Universității din Craiova (anul 2016).

Locul 2 – Montare textului într-un spectacol de teatru radiofonic (anul 2016).

Locul 3 – Montare textului într-un spectacol-lectură la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE ȘI DETALII :

Adresă e-mail concurs: drama2015@ucv.ro

Site organizator: www.ucv.ro

Pagina Facebook : www.facebook.com/pages/Drama-2015/904251086272583

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508