spot_img

“If Lovin’ You Is Wrong”, la Galeria Schleifmühlgasse 12-14 din Viena

Institutul Cultural Român de la Viena organizează în parteneriat cu Galeria Schleifmühlgasse 12-14 din Viena proiectul de artă contemporană “If Lovin’ You Is Wrong” realizat de Cristina Bogdan (România), Claudiu Vlad Ursache (România), Diego Marcon (Italia) şi Daniel Witurna (Austria). Vernisajul expoziţiei are loc în data de 5 martie 2015, de la ora 19.00, în prezenţa artiştilor. Galeria Schleifmühlgasse 12-14 din Viena găzduieşte proiectul până pe 28 martie 2015, expoziţia fiind deschisă publicului în zilele de joi şi vineri între orele 14.00 şi 17.00 şi sâmbătă între orele 10.00 şi 15.00.  Expoziţia cuprinde o instalaţie de sunet care prezintă un spectacol de teatru radiofonic în 12 părţi. Conceptul curatorial a fost dezvoltat de Cristina Bogdan împreună cu Diego Marcon, realizarea tehnică fiind asigurată de Claudiu Vlad Ursache şi Daniel Witurna.

Proiectul s-a născut în urma unei colaborări între Cristina Bogdan şi Diego Marcon care au dezvoltat împreună un dialog artistic cu un puternic caracter ficţional, realizat prin naraţiune şi ascultare. Scopul expoziţiei de la galeria Schleifmühlgasse este de a oferi vizitatorilor o experienţă inedită ţesută în jurul poveştii a două personaje ce vor fi reprezentate atât prin voce cât şi vizual în cadrul instalaţiei. Cuvintele vor fi redate de două LED-uri plasate în geamul galeriei, restul spaţiului participând la crearea atmosferei. Conceptul proiectul este conturat în jurul ideii de intimitate, a jocului dintre spaţiul personal şi cel public şi al elementelor de naraţiune şi de acceptare a realităţii.

Proiectul “If Lovin’ You Is Wrong” este organizat de Galeria Schleifmühlgasse 12-14 din Viena în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Viena, Institutul Cultural Italian de la Viena, Cancelaria Federală a Austriei şi Wien Kultur – Secţia Culturală a Primăriei Viena.

Cristina Bogdan locuieşte şi lucrează la Bucureşti şi Londra. În prezent urmează un doctorat în Teoria Artei la Université Paris 1 Sorbonne, predând în paralel Istoria şi Teoria Artei la London College of Communication şi la University for the Creative Arts Farnham. A absolvit Istoria Artei şi Filosofia la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales Paris. Este redactor online al Revistei ARTA şi contribuie cu articole de specialitate pentru Notes on Metamodernism. A curatoriat expoziţii independente în Bucureşti, Paris, Londra şi Viena şi conduce din 2014 ODD din Bucureşti, un spaţiu de rezidenţă pentru artişti.

Diego Marcon s-a născut în Italia, iar în prezent este stabilit la Paris. A urmat cursuri de cinematografie, televiziune şi noile media la Milano şi cursurile de artă vizuală ale Universităţii din Veneţia. În 2013 a participat la un program de rezidenţă al Centrului Internaţional de Artă Vassivière. De asemenea, a participat cu proiecţii în Italia, Marea Britanie, Franţa şi Olanda.

Vlad Claudiu Ursache s-a născut la Suceava şi este stabilit în prezent la Berlin. Este specialist IT, a dezvoltat aplicaţii pentru Mac-iPhone şi este dezvoltator al numeroase proiecte IT.

Daniel Witurna studiază Sţiinţele Informatice şi urmează cursurile de multimedia ale Universităţii Tehnice din Viena. De asemenea, este dezvoltator de aplicaţii mobile cu o experienţă de şapte ani.

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

Tel./fax: +431 319 10 81; office@rkiwien.at

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508