”40 de zile”, noul roman al lui Chris Simion, lansat la Librarium Palas din Iaşi

mart. 4th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 5 martie 2015, de la ora 18.00, Chris Simion îşi provoacă cititorii la Librarium Palas din Iaşi, unde îşi lansează noua sa carte ”40 de zile”, apărută la Editura Trei, un roman-basm care îţi dă poftă de trăit în adevăr şi frumos. Evenimentul face parte din turneul de lansare a noului roman, ce va avea loc în 40 de zile, 40 de oraşe, 40 de librării, 40 de întâlniri cu cititorii.

După bestseller-ul ”Ce ne spunem când nu ne vorbim”, romanul ”40 de zile” este un joc al introspecţiei şi al (re)găsirii de sine. Recomandat persoanelor aflate în derută existenţială, cu alergie la minciună şi cu tulburări de maturitate. Jocul începe cu o singură pistă: sufletul tău. În fiecare zi cobori în tine, în adânc. N-ai cum să te-ntorci, n-ai cum să te-opreşti, ci doar să mergi înainte. Ultima zi este răscrucea, momentul deciziei: „încotro?”. Cele 40 de zile de reflecţie şi sinceritate îţi dau răspunsul şi la final nu mai ai nicio şansă de ezitare… simţi exact pe unde s-o iei.

Chris Simion s-a născut pe 20 august 1977, în Bucureşti. A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ – Bucureşti, secţia teatrologie, în 2000, şi secţia regie teatru în 2005.

Prima carte, ”Dragostea nu moare.” O concluzie la 16 ani, i-a fost publicată în 1994, autoarea fiind numită de criticul George Pruteanu „un fel de pui de Cioran în fustă lungă şi neagră“. La 17 ani i se publică ”Dogmatica fericirii”, iar în prefaţa cărţii actorul Florian Pittiş scrie: „Citindu-ţi cartea am tras şi eu o concluzie. «Vrei să fii fericit? Dacă eşti pregătit să suferi, iubeşte!» Chris Simion… nu eşti cumva o reîncarnare a mea?“. Alte titluri publicate: ”Disperarea de a fi” (1996); ”De ce nu suntem ceea ce putem fi?” (1997); ”Spovedania unui condamnat„ (1998/2000); ”În fiecare zi, Dumnezeu se roagă la mine” (2002), ”Ce ne spunem când nu ne vorbim” (Editura Trei, 2010).

Din 2009, Chris Simion este membră a Uniunii Scriitorilor din România.

Număr de vizualizări :999


One Comment to “”40 de zile”, noul roman al lui Chris Simion, lansat la Librarium Palas din Iaşi”

  1. Doina spune:

    Lipsa literaturii trebuia compensata prin ceva : de aici marketingul agresiv al autoarei de telenovele gen Kanal D.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro