Muzeul Naţional al Literaturii Române vă invită la Casa Memorială Tudor Arghezi- Mărțișor

feb. 25th, 2015 | By | Category: Postcard

Vine primăvara! Bineînţeles că ne bucurăm! Ne plac mărţişoarele, vrem să ştim povestea lor, ne simţim inspiraţi şi vrem Să înflorim cireşii! Sunteţi gata de o ghicitoare? Ia, ce străluceşte-n soare, alb şi roşu la culoare, Mărţişorul cel mai mare ştiţi voi care este, oare? Casa lui Tudor Arghezi, albă şi  cu acoperişul roşu, este într-adevăr cel mai mare mărţişor pe care îl putem pune în piept… şi cu siguranţă rămâne în sufletele celor care îl vizitează. Dacă, pe deasupra, mai participaţi împreună cu copiii dumneavoastră şi la programele pentru familii, în week-end, veţi deveni  iubitori de Mărţişor şi cititori fideli ai marelui Arghezi. În luna Martie am pregătit la Casa Memorială Tudor Arghezi un atelier nou, de primăvară care să-i încânte şi pe mari şi pe mici. Să înflorim cireşii! (pentru 4-8 ani, muzeograf Dorothea Nicolescu) este un program simplu şi relaxant: vorbim despre cum intră primăvară în noi, în oameni, plante, gâze şi animale, despre sărbătoarea de 1 Martie, cum şi când au apărut mărţişoarele, împletim şi noi cuvinte după modelul şnurului alb-roşu, facem strigături tradiţionale de primăvară şi batem pământul cu putere ca să intre frigul şi să iasă căldura. Apoi ascultăm poezii-mărţişoare de Tudor Arghezi, ne imaginăm Lăcuste, păienjeni, brotăcei –copiii nu trebuie să se sperie de ei, Arghezi i-a încremenit în stihuri blajine, ca să te găsească pe tine. Urmează apoi să vedem biroul unde Tudor Arghezi se transforma, mai ales noaptea, într-un adevărat bijutier al cuvintelor, iar în finalul programului, ne ţinem de cuvânt şi înflorim rămurele de cireşi cu hărtie de mătase, hărtie creponată, lipici şi pasiune.

Copiilor de 9-14 ani continuăm să le prezentăm (Jucăria de vorbe, muzeograf Oana Oros) şi să le demonstrăm că prin exerciţiu şi  lăsând imaginaţia liberă, jucăria se pune în mişcare şi se transformă în creaţii uluitoare.

Durata unui program este de aproximativ 90 de minute, iar preţul unui bilet de participare este de 5 lei de persoană (adult sau copil). Înscrieri la: ateliere.literare@gmail.com (sau la tel: 0724883343)

1. Să înflorim cireşii (4-8 ani)

-Duminică, 1 martie 2015 ora 10.30

-Sâmbătă, 7 martie 2015 ora 10.30

-Sâmbătă, 14 martie 2015 ora 10.30

-Sâmbătă, 28 martie 2015 ora 10.30

2. Jucaria de vorbe(9-14 ani)

-Duminică, 8 martie 2015, ora 10.30

-Duminică, 22 martie 2015, ora 10.30

De asemenea, vă aşteptăm la Casa Memorială Tudor Arghezi – Mărţişor şi pentru atelierele destinate grupurilor de la şcoli şi grădiniţe. Detalii pe site: www.mnlr.ro și pe facebook: Casa Memorială Tudor Arghezi.

Număr de vizualizări :818


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro