spot_img

Concert al elevilor Școlii de Muzică şi Arte Plastice „Iosif Sava”, la Palatul Suțu

Fundația ACCUMM prezintă un concert susţinut de elevii Școlii de Muzică şi Arte Plastice „Iosif Sava”. Miercuri, 25 februarie 2015, la orele 19.00, Fundația ACCUMM are programat, în Stagiunea muzicală ”Iosif Sava” pe care o organizează de 15 ani la Palatul Suțu un eveniment devenit tradițional pe parcursul ultimilor ani. În generoasa găzduire a Muzeului Municipiului București, în a doua jumătate a lunii februarie a fiecărui an, Stagiunea ”Iosif Sava” a Fundației ACCUMM aduce în fața publicului de la Palatul Suțu elevi ai Școlii de muzică și arte plastice ”Iosif Sava” din București. Invitaţi sunt elevii Școlii de Muzică şi Arte Plastice „Iosif Sava”: Dragoş Obadă, Luca Amarandei, Leonid Lupaşcu, Cristina Filipoiu, Victor Gabriel Antonescu, Martha Liţă, Anelise Gămulescu, Raluca Sachelarie, Petru Tolea, Martha Mincu, Catinca Nistor, Ioana Andreea Movileanu, Emanuel Iuşan, Georgică Pârvu, Erica Cadar, Eugen Munteanu, Angela Enache, Ștefan Bobeico, Maya Muşat, Theodora Enache. Acompaniamente pianistice: Profesorii Ramona Micu, Adriana Maier, Anca Niţescu,Olga Babadjan, Tiberiu Chirănuş.

Manifestarea se dorește, în luna în care s-a născut în 1933 Iosif Sava, un respectuos mod de rememorare a uneia dintre coordonatele personalității pe care a reprezentat-o omul de cultură al cărui nume unește cei doi parteneri ai acestei ”serate”. Este vorba despre calda protecție oferită tinerilor muzicieni, element stimulator al evoluției lor profesionale și umane.

Personalitatea enciclopedică a celui omagiat, ne-egalată încă în nici unul dintre domeniile în care aceasta s-a manifestat, a avut, timp de câteva decenii, un efect determinant asupra vieții muzicale românești, și nu numai. Generații întregi de muzicieni și iubitori de muzică au avut în Iosif Sava un reper în ceea ce privește fenomenul muzical sub toate aspectele în care acesta interferează cu existența. Din credința că muzica structurează, înfrumusețează, îmbogățește și sporește calitatea vieții, regretatul Iosif Sava a găsit resursele de a desfășura până în ultima clipă, neobosit și neabătut, o luptă întotdeauna argumentată pentru recunoașterea și regăsirea dimensiunii culturale a conștiinței, individuală și colectivă, ca sublimă înzestrare a omului. Consecințele acestui efort sunt încă prezente în societatea românească sub forma unuia dintre aspectele ce mai pot hrăni încă un nivel, greu de menținut, al speranței legate de evoluția fiecăruia dintre noi în sensul recunoașterii culturii ca fiind indispensabilă.

Semn al recunoașterii și al recunoștinței, punerea numelui ”Iosif Sava” pe frontispiciul celor două acțiuni culturale – Școala și Stagiunea – reprezintă, în același timp o onorantă sarcină asumată. Aici poate fi găsită explicația unor realizări excepționale ale procesului dedicat pe care Școala ”Iosif Sava” îl desfășoară permanent, între acestea cel mai recent și răsunător fiind rezultatul pe care violoncelistul Andrei Ioniță, fost elev al acestei școli, la clasa actualului director, doamna Ani Marie Paladi, l-a obținut la unul dintre cele mai importante concursuri de muzică din lume, ARD – Munchen.

Spectatorii care vor veni miercuri, 25 februarie 2015, orele 19.00, la Palatul Suțu și al căror acces va fi liber, vor avea prilejul întâlnirii cu o imagine plină de speranță a viitorului nostru.


Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508