spot_img

Lansare Revista Arta

Miercuri, 14 ianuarie 2015, ora 18.00, la Anthony Frost English Bookshop (Calea Victoriei 45, București), va avea loc lansarea Revistei Arta nr. 12 – “ British Art/ Arta britanică”. Numărul 12 / 2014 conține portrete și portofolii de artist, expoziții în România și în străinătate, cronici vizuale și de carte, cât și un consistent dosar tematic ce discută și problematizează arta britanică la firul ierbii și prin vocea autorilor ei. „Dosarul acestui număr reprezintă o noutate față de formatul de până acum al revistei «Arta». După prezentări ale unor genuri artistice, curente ideologice sau evenimente internaționale, ne-am gândit că ar fi util să deschidem paginile revistei către ambianța internațională de artă, pentru a permite o cunoaștere mai apropiată a unor scene naționale prestigioase și influente.” (Magda Cârneci, redactoare-șef a revistei „Arta”). Pe lângă textele și interviurile semnate de coordonatoarea Cristina Bogdan, dosarul tematic mai cuprinde contribuții semnate de Bill Balaskas, Ian Kiaer, Jonathan Miles, Abbie Vickress, Sitcom (Billie Muraben, Polly O’Flynn și Marie Matheron), Joseph Taylor, Victor Del Vecchio, Angels D. Miralda, Travis Jeppesen, Claire Jamieson și Juliette Ihler.

În același număr mai puteți citi:

– Dosare de artist

Magda Cârneci scrie despre ultimele manifestări expoziționale ale lui Ștefan Râmniceanu, Ileana Pintilie și Matei Stârcea Crăciun revizitează opera lui Paul Neagu, în timp ce Anna Konik își prezintă ultimele proiecte desfășurate la București.

– Expoziții din România

Cronici și analize critice semnate de Gabriela Mateescu, Adriana Oprea, Valentina Iancu, Andrea Lehner, Dan Breaz, Adrian Guță, Adina Mocanu, Ciprian Radovan, Simona Vilău, Maria Zintz, Magda Cârneci, Teodora Dinu, Roxana Modreanu, Ioana Ciocan, Raluca Băloiu și Mihai Plămădeală.

– Expoziții internaționale

Corina L. Apostol analizează Manifesta 10, Petra Vlad discută noua expoziție permanentă de la Centrul Pompidou, Cristian Nae recenzează ultimele expoziții de la Tranzit Bratislava și Kunsthalle Viena, Simona Nastac se ocupă de expoziția recentă a lui Jeremy Deller, în timp ce Anca Rujoiu recapitulează proiectul colaborativ pe care l-a coordonat împreună cu Vera Mey la Centrul de Artă Contemporană din Singapore. Ale contribuții semnate de: Andra Chițimuș, Aurelia Mocanu, Diana Marincu, Raluca Băloiu, Marilena Preda Sânc, Dana Altman, Ioana Ciocan și Stefanie Proksch-Weilguni.

Numărul mai cuprinde un cenotaf textual pentru Dan Hăulică (1932-2014), semnat de Magda Cârneci, și cronici cu ultimele apariții editoriale scrise de Mihaela Velea, Aurelia Mocanu, Valentina Iancu, Igor Mocanu, Ileana Pintilie, Lucia Popa, Roxana Gamarț și Liviana Dan.

Chiar în inima Bucureştiului, pe Calea Victoriei la numărul 45, lângă Galeria Naţională şi Biserica Kretzulescu, LIBRĂRIA ENGLEZĂ ANTHONY FROST este dedicată în exclusivitate cărţilor în limba engleză.

Cărţi de artă, fotografie, ficţiune şi non-ficţiune, cărţi pentru copii, scrieri de călătorie, fantasy şi science fiction, istorie şi psihologie, filosofie sau poezie, toate acestea sunt puse la dispoziţia iubitorilor de carte de toate vârstele.

Cărţile sunt comandate de la cele mai prestigioase edituri din Marea Britanie şi din Statele Unite, precum Penguin, Random House, Harper Collins, Hachette, Phaidon, Thames and Hudson, Cambridge University Press, Oxford University Press, Yale University Press, Princeton University Press, etc.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/603224976477359/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508