spot_img

Fundația Calea Victoriei împlinește 7 ani!

Fundația Calea Victoriei a împlinit în această iarnă 7 ani de existență. Alături de lectorii noștri inspirați am descoperit lumi fabuloase, ne-am delectat cu sunetele rafinate ale muzicii clasice si ne-am bucurat de poveștile efervescente ale unor oameni extraordinari precum: Georgeta Filitti, Neagu Djuvara, Adina Nanu, Vintilă Mihăilescu și Tiberiu Soare. De 7 ani suntem împreună și te așteptăm în fiecare seară cu evenimente și ateliere surprinzătoare în domenii precum: istoria artei, antropologie și folclor, fotografie, jurnalism, dezvoltare personală, pictură, design interior, istoria religiilor, scriere creativa etc.

Despre noi:

Fundația Calea Victoriei s-a născut în 2007 din dorința de a oferi oamenilor de toate vârstele șansa de a se dezvolta personal și profesional și de a se iniția în domenii neîntâlnite în școală. Am mizat pe dragostea de cultură a bucureștenilor și, iată, până acum am câștigat împreună.

„Am construit un univers neconvențional unde se întâlnesc actori, istorici, pictori, muzicieni, antropologi, scriitori și publicul larg, sedus de frumusețea și bogăția culturii și a științelor umaniste. Am reușit în 7 ani să ne facem mulți prieteni, să stârnim curiozități, să dărâmăm clișee și să naștem proiecte curajoase și originale. Iar povestea nu se oprește aici…” Sandra Ecobescu, președintele Fundației Calea Victoriei

7 ANI în cifre, înseamnă:

– 15.000 de cursanți care au participat la atelierele și evenimentele Fundației.

– 8.000 de bursieri  (elevi și studenți) care s-au bucurat de participarea gratuită la cursurile Fundației.

– 3.000 de cursuri și evenimente în 17 domenii – actorie şi cinema, antropologie şi folclor, arhitectură, arte plastice, astronomie, istorie şi artă, costum şi modă, design interior, dezvoltare personală şi psihologie, filozofie şi retorică, fotografie, istorie şi civilizaţie, jurnalism şi comunicare, limbi şi civilizaţii vechi, muzică şi dans, religie şi mistică, scriere creativă şi literatură.

– 65 de lectori care ne-au fost alături în această călătorie, primul nostru lector fiind istoricul Neagu Djuvara.

Realizarea primului proiect editorial al Fundației: Pentru ce mergem la Operă? –  volum ce cuprinde cele 13 conferințe susținute de dirijorul Tiberiu Soare în 2012-2013, dedicate unor opere și balete celebre.

Organizarea festivalului Luna Bucureştilor ce se desfăşoară anual în perioada 9 mai – 9 iunie, în colaborare cu Cercul Militar Naţional, sub Înaltul Patronaj al Principesei Margareta, care include și Balul Bucureştiului Interbelic, ajuns la cea de a cincea ediție.

Organizarea Concertului Extraordinar de Anul Nou “Anotimpurile” de A. Vivaldi și A. Piazzolla, un eveniment de gală ajuns la cea de a doua ediție.

Delectează-te cu acest film, în care prietenii Fundației vorbesc despre drumul parcurs împreună: https://www.youtube.com/watch?v=IoiOL0vZY9g.

Și povestea continuă… Fii alături de noi în luna ianuarie la unul dintre atelierele pregătite pentru tine:

În căutarea Fericirii, cu Nicolae Drăgusin, din 20 Ianuarie

Introducere în Antropologia culturală, cu Mirel Banică, din 20 Ianuarie

Viata în cuplu: Dans sau lupta?, cu Daniela Andreescu, din 20 Ianuarie

Atelier de Jurnalism narativ și scriitura personală, cu Ana Maria Ciobanu, din 21 Ianuarie

Atelier de Nutritie: “Suntem ceea ce mancăm”, cu Ruxandra Maria Plesea, din 22 Ianuarie

Curs de Initiere în Pictură, cu Teodora Varzaru, din 23 Ianuarie

Atelier de Bijuterii Soutache, cu Mariana Tănăsescu, din 24 Ianuarie

Cum gândesc, ce simt bărbații?, cu Alin Comsa, din 24 Ianuarie

Basme și legende tradiționale – Călătorie în lumi fantastice, din 28 Ianuarie 2015

Atelier de Expresivitate corporală prin teatru de improvizație, cu Alexandru Pribeagu, din 30 Ianuarie

Înscrierile la cursuri se fac la contact@victoriei.ro

Mai multe detalii la  www.victoriei.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508