spot_img

Designerul Florin Dobre lansează colecția ”Romeo and Juliet”, la Londra

Marţi, 13 ianuarie 2015, începând cu ora 19:00, artistul şi designerul de haine masculine Florin Dobre va lansa noua sa colecţie toamnă/iarnă 2015-2016, ”Romeo and Juliet”, în cadrul Institutului Cultural Român, la Londra (adresa: 1 Belgrave Sqaure, London SW1X8PH).  Inspiraţia colecţiei este bine-cunoscuta operă a lui William Shakespeare din secolul al XVI-lea. Florin Dobre rescrie povestea şi ne arată versiunea proprie într-o interpretare aproape de contemporan a celei mai frumoase şi renumite poveşti de dragoste din toate timpurile folosind materiale româneşti şi combinând piesa cu dramatismul poveştilor româneşti, “a fost o dată că niciodată că de nu ar fi nu s-ar povesti”. Designerul, cu o fire optimistă nu acceptă tragicul shakespearian dus la extrem şi încearcă o mutare spre dramatism, dorind ca tragedia să se transforme în dramă deoarece dramele au şansa unui final fericit. Asta îi dă putere şi speră mereu într-o întoarcere la speranţă, la clasicul bunicilor, la înţelepciunea şi răbdarea de care dădeau dovadă.

Evenimentul va fi unul cu totul inedit şi original, marca FLORIN DOBRE, menit să surprindă şi să ia din ambianţa unui spectacol de teatru, unde fiecare model este un personaj. Povestea va fi o îmbinare între geniul shakespearian şi creativitatea unui designer împământenit într-o tradiţie de 2000 de ani în care lupta este nesfârşită dar poate fi câştigată prin bunătate, simplitate, bucurie şi cunoaşterea adevărului.

Avariat puţin de avalanşa prezentului viitor în care asimetriile şi texturile futuriste intră adânc în viaţa noastră la fel de agresiv ca mass marketul, ajungând uneori chiar până în sufletul nostru, designerul încearcă revenirea la tăietura clasică, hainele simetrice, croielile bătrânilor croitori şi la minunata şi impresionanta poveste de dragoste a tinerilor veronezi. Materialele folosite pentru crearea vestimentațiilor sunt concepute de Dorobanțul S.A., una dintre cele mai vechi și prestigioase fabrici de materiale textile din România.

Călătoria lui FLORIN DOBRE prin lume a început în 2013 în Paris cu colecţia de toamna/iarnă 2013-2014 Panta Rhei. Dar călătoria a continuat, designerul român ajungând să se afle cu ocazia lansării acestei colecţii pentru a treia oară în capitala britanică.. El a lansat tot în Londra colecţia de toamnă/iarnă 2014-2015 Follow the White Rabbit şi cea de primăvară/vară 2015 Back to London with 62.2 Meters. Acestea au fost un succes şi au reuşit să portretizeze identitatea sufletului românesc în cosmopolita lume a metropolei londoneze, lucru ce se aşteaptă şi de la această colecţie, după cum designerul ne-a obişnuit.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Ambasadei României la Londra şi al Institutului Cultural Român.

Parteneri: Jägermeister / Media Cars London / Dorobanțul Ploieşti / Chi Pah

Parteneri media: Stil Masculin / Luxury / Men’s Health România / Gazeta Românească UK / Bucharest style / Clotier / Andrei Bogdan Vulpescu /121.ro Comunitatea femeilor senzaţionale / InStilulMeu.ro / Pia Marina /DivaHair.ro / Express the style. By Ingrid Ispas / Read my mind (by L&R) /Atelier Paris Make-Up Bucureşti / Bărboşi / Bigcitylife.ro / Lookool / Le-Boutique / myfashionteam.tv / InstaGlam / Jurnal LifeStyle / Manuela from „Let’s talk about. fashion!” / IQool / Wallethouse România / Hess Autoconcept / România Fashion / Vipstyle Locaţii Premium Bucureşti

Un eveniment prezentat de Jagermeister.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508