spot_img

Cea de-a șasea ediție a Bienalei Internaționale de Gravură Experimentală (IEEB)

Asociația Experimental Project în parteneriat cu Centrul Cultural “Palatele Brâncovenești” Mogoșoaia anunță deschiderea celei de-a 6-a ediții a Bienalei Internaționale de Gravură Experimentală (IEEB). Evenimentele din cadrul IEEB6 vor fi prezentate la Palatul Mogoșoaia, Victoria Art Center, Aiurart Contemporary Art Space și Atelier 030202 din București, în perioada 13 Decembrie 2014 – 29 Martie 2015. Agențiadecarte.ro este partener media al evenimentelor.

Evenimentele din cadrul IEEB6:

CUCERIREA IMPOSIBILULUI

Curator: Javier Martin Jimenez (Spania)

Artiști: Javier Arce (Spania); Sara Bjarland (Finlanda); Pedro Luis Cembranos (Spania); Emma Crichton (Regatul Unit al Marii Britanii); María García-Ibáñez (Spania); Mito Gegič (Slovenia);

Jerónimo Hagerman (Mexic); László Hatházi (Ungaria); Kaszás Tamás (Ungaria); Liudmila & Nelson (Cuba); Ángel Masip (Spania); Elena Nieto López (Spania); Misha de Ridder (Olanda); Belén Rodríguez González (Spania); Julia Rometti & Victor Costales (Franța); Zoé T. Vizcaíno (Mexic).

• Locația: Centrul Cultural “Palatele Brâncovenești” Mogoșoaia, Valea Parcului, nr. 1– Clădirea Principală

• Vernisaj: 13 Decembrie, 2014, orele 16:00

• Perioada: 13.12.2014 – 28.02.2015

SATISFACEREA NEVOILOR PRIMARE

Curatoare: Adriana Oprea (România)

Artiști: Elena Dumitrescu, Hortensia Masichievici-Mişu, Ileana Micodin, Marilena Preda-Sânc, Anamaria Smigelschi

• Locația: Centrul Cultural “Palatele Brâncovenești” Mogoșoaia, Valea Parcului, nr. 1– Casa Artelor

• Vernisaj: 13 Decembrie, 2014, orele 16:00

• Perioada: 13.12.2014 – 28.02.2015

CIRCUMSTANȚE FAVORABILE SELECȚIEI NATURALE

Curatoare: Olivia Nițis (România)

Artiști: Michael Goldgruber (Austria); Christina Starzer (Austria); Ulrike Königshofer (Austria); Sultan Burcu Demir (Turcia); Ardan Özmenoglu (Turcia); Necla Ruzgar (Turcia)

• Locația: Victoria Art Center, Calea Victoriei, nr. 12C, București

• Vernisaj: 16 Decembrie, 2014, orele 19:00

• Perioada: 16.12.2014 – 20.01.2015

REPORTAJ: CALAMITATE – Ethel & Silviu Băiaș

• Locația: Aiurart Contemporary Art Space, Strada Lirei, nr. 21, București

• Vernisaj: 4 Februarie, 2015, orele 19:00

• Perioada: 04.02.2015 – 29.03.2015

CE POȚI FACE CÂND SUNT ATÂT DE MULTE DE FĂCUT? – lecture Dan Perjovschi

• Locația: Atelier 030202, Sfânta Vineri nr. 11, București

• Data: 15 Ianuarie, orele 20.00, 2015

Gândirea și Practicile Ecologice reprezintă tema celei de-a 6-a ediții a IEEB. Gândirea artistică și producția funcționează ca instrument pentru observarea, critica și dezvăluiea unor aspecte ale vieții noastre uneori slab dezbătute, trecând adesea neobservate, aspecte supuse ignoranței sau relațiilor de putere, rămânând astfel marginale. Gândirea ecologică reprezintă un imperativ pentru civilizația noastră de astăzi, procesul paralel între gândire și acțiune oferind contextul pentru continuarea dezbaterilor politice și etice.

Lucrările prezentate în IEEB6 vor adresa întrebări, poate vor oferi, de asemenea și răspunsuri la problemele legate de relația noastră cu mediul. Producția de artă în sine începe să includă materiale ecologice.

Specificul gravurii este folosirea de acizi dăunători pentru mediul înconjurător, dar astăzi alte posibilități sunt la îndemână, inclusiv cerneala non toxică, pe bază de apă, cerneala fără ingrediente de origine animală, hârtia organică cu o cantitate mare de material reciclat, mai puțin clor și așa mai departe.

Evenimente actuale din Europa, cum ar fi Roșia Montană, fracturarea hidraulică și protecția drepturilor animalelor din România, problemele Gezi Park din Turcia, la care se adaugă alte aspecte din întreaga lume precum defrișarea pădurilor tropicale, industrializarea masivă, poluarea apei, traiul și arhitectura non-ecologice, influențele asupra încălzirii globale, schimbările climatice, migrația forțată, reprezintă aspecte cruciale pentru reacția conștiinței umane. IEEB6 intenționează să reprezinte o platformă pentru aceste preocupări acoperind diferite puncte de vedere.

SUSȚINĂTORII IEEB6

Sponsor principal: OMV

Sponsori: Domeniile Sâmburești, Aqua Carpatica

Parteneri: Forumul Cultural Austriac, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Victoria Art Center, Ambasada Spaniei la București, Aiurart Spațiu de Artă Contemporană București, Atelier 030202, BMW.

Parteneri media: G&E Print and Art Edition Magazine, RFI, Radio România Cultural, Arta, 22, AgențiadeCarte.ro, Cultura, Art Clue.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508