Marius Chivu în dialog cu Florin Lăzărescu, la Iași

nov. 22nd, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 27 noiembrie 2014, de la ora 18.00, la Librarium Palas din Iași (Palas Mall, vis-à-vis de Caruselul Venețian), Marius Chivu va dialoga cu Florin Lăzărescu despre volumul de povestiri ”Sfîrșit de sezon”, apărut recent în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom. Invitați: membrii Clubului Logos.

Vizuale, cinematografice, cele 11 povestiri despre singurătate, boală și moarte ce compun volumul îți plasează cu predilecție acțiunea în cotidian: cel al orașului, marcat de însingurare, sau al unei lumi rurale privite cu nostalgie și cu conștiința acută a dispariției sale ineluctabile.

Solitari, eroii se caută pe ei înşişi, îl caută pe celălalt, dar cel mai adesea aşteaptă ceva: să vină zorii că să plece la spital, să se termine o petrecere pentru a regăsi în pat trupul fierbinte al femeii, să primească un SMS sau un telefon de împăcare…

Violenţa, moartea par să pândească permanent o existenţă fragilă, într-un univers în care prietenia şi erosul pot construi punţi salvatoare între individualităţi. Cu îndrăzneli de limbaj pe care unii le vor considera şocante, prozele din ”Sfîrşit de sezon” sunt din această perspectiva o elocventă ilustrare a sensibilităţii contemporane.

Marius Chivu (n. 1978) a debutat în 2012 cu volumul de poezie Vîntureasa de plastic (Premiul pentru debut al USR si Premiul pentru debut al revistei Observator cultural). A mai publicat volumul de interviuri Ce-a vrut să spună autorul (2013) și jurnalul de călătorie Trei saptămâni în Himalaya (2012). A editat antologia Best of. Proză scurtă a anilor 2000 (2013), a inițiat și coordonat proiectul caritabil Cartea cu bunici (2008). Din 2005 este redactor-editor la revista Dilema veche, unde ține cronica literară, și editorialist la revista ELLE.

Număr de vizualizări :799


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro