Gala Tinerilor Poeți ”Traian T Coșovei”

nov. 12th, 2014 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 15 noiembrie 2014, va avea loc Gala Tinerilor Poeți ”Traian T Coșovei”, în cadrul căreia va fi acordat Premiul Național pentru Debut în Poezie ”Traian T Coșovei”, un proiect comun al Direcției 9, Editurii Tracus Arte și Agenției de Carte. Gala va fi prezentată de Dan Mircea Cipariu și Ioan Cristescu. Cele două evenimente vor fi găzduite de către Godot Cafe, str. Blănari nr. 14, ora 14.00, respectiv Zappa Rock & More, str. Dimitrie Giurescu nr. 2, ora 19.00. Juriul ediției 2014 a Premiului Național pentru Debut în Poezie a fost compus din scriitorii Florin Iaru, Ion Mureșan și Adrian Suciu. Agențiadecarte.ro este partener media al evenimentului.

Ca toți marii creatori, Traian T Coșovei a fost generos. Lista tinerilor poeți pe care i-a încurajat, prezentat și promovat este impresionantă. Gala Tinerilor Poeți ”Traian T Coșovei”, Premiul Național pentru Debut în Poezie ”Traian T Coșovei” și Maratonul Tinerilor Poeți reprezintă o modalitate de a onora memoria unui mare poet și de a continua opera de generozitate în numele căreia a trăit acesta.

Sub semnul generozității se așează și prestația actorilor Mircea Albulescu și George Mihăiță, care vor recita din poezia lui Traian T Coșovei.

Nouă tineri poeți vor susține lecturi publice și vor prezenta publicului volumele lor de debut, susținuți și încurajați de nume consacrate ale poeziei române, din generații diferite, de la Nora Iuga la Lucian Vasilescu și de la Valeriu Mircea Popa la Sorin Despot.


Număr de vizualizări :773


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro