Lansare Stejărel Ionescu, la Deva

oct. 30th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 5 noiembrie 2014, ora 17.00, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” Hunedoara-Deva organizează lansarea volumelor de versuri intitulate “Rătăciri în timp” şi „Pe drumul oaselor” al căror autor este poetul Stejărel Ionescu,  apărute la Editura Tipo Moldova din Iaşi şi, respectiv, Editura Măiastra din Tg. Jiu, în ţinute grafice deosebite.  În cadrul lansării va avea loc un moment artistic susținut de actrița Isabela Hașa și Victor Georoceanu. Prezintă: Ovidiu Vasilescu.

Volumele sunt lansate chiar în ziua în care poetul Stejărel Ionescu împlineşte 59 de ani, fiind născut la 5 noiembrie 1955, la Uroi (Simeria). Este absolvent al Universităţii de Tehnoeconomie Europeană (2004), Secţia Drept. De peste trei decenii este pasionat de jurnalistică şi poezie, primele articole în ziar apărându-i în 1975. În 1977 a publicat prima poezie, într-un ziar al Armatei, în timp ce era militar în termen. Pasiunea pentru poezie şi-a fructificat-o prin colaborarea cu cenaclurile literare „Ritmuri” din Deva şi „Flacăra” din Hunedoara. A fost un bun prilej de a cunoaşte poeţii consacraţi: Valeriu Bârgău, fraţii Ioan şi Eugen Evu, Neculai Chirica etc. A colaborat la ziare şi reviste literare, a făcut înregistrări la Radio-Timişoara. De asemenea, a participat la concursuri literare, unde a obţinut mai multe diplome şi premii. A activat la Cenaclul „Orizont” (Timişoara), Cenaclul de luni (Bucureşti) şi la Cenaclul prin corespondenţă (Târgovişte). Până în 1989, nu a reuşit să publice nicio carte, prima care a văzut lumina tiparului fiind volumul de versuri „Trandafirii de rouă”, apărut în anul 2000. În 2002 a urmat volumul „Tăcere şi singurătate”, în 2008, volumele „Somnul îngerului” şi „Lacrima – un nume sfânt”, în 2009, „Daţ’mi pace”, în 2010, „Cu Dumnezeu prin hergheliile de cai”. În anul 2012 a publicat volumul „Iarăşi mi se pregăteşte ceva”, în 2013, volumele „Dumnezeu ne poartă paşii prin hergheliile nopţii”, „Drumul sihaştrilor”,  „Castelul de nisip”, „Suflet nemuritor”, în anul 2014 fiind publicate: „Nemuritorii cuvintelor”, „Paradigme virtuale”, „Pe drumul oaselor” şi „Rătăciri în timp”.

Volumul „Rătăciri în timp” este o culegere de poezii apărute în şase volume, începând cu volumul de debut. Este o antologie de versuri reprezentative pentru creaţia poetică a lui Stejărel Ionescu. Poetul abordează o tematică vastă, de mare complexitate: credinţa în Dumnezeu, dragostea, existenţa, moartea, timpul şi trecerea lui misterioasă, natura în toată splendoarea ei, amintirea copilăriei, caii în goana lor nestăvilită, un subiect predilect al poetului.

Volumul „Pe drumul oaselor” este structurat sub forma unui triptic – Călătoria, Privighetorile nopţii, Zborul – tema recurentă fiind aceea a morţii şi a misterului acesteia.

Cele două noi volume propun, şi de această dată, o viziune originală, profundă, a marilor interogaţii care preocupă şi frământă de milenii fiinţa umană în general şi personalitatea poetului în mod deosebit.

Cu prilejul lansării, iubitorii de poezie vor purta un dialog cu autorul volumelor şi vor avea plăcuta surpriză să descopere în Stejărel Ionescu un poet dăruit cu talent, sensibil şi bun stăpânitor al tehnicilor poetice.

Număr de vizualizări :1287


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro