spot_img

“Copoiul din Cardiff ” de Lucian Ciuchiţă

Vineri, 31 octombrie 2014, ora 17.00, la Librăria Mihai Eminescu din Bucureşti, va avea loc lansarea romanului “Copoiul din Cardiff ” de Lucian Ciuchiţă, apărut la Editura Vremea, în colecţia Roşu şi negru. Invitaţi: Otilia Sîrbu, Gabriel Alexandru Ionescu, Lucian Ciuchiţă, Silvia Colfescu.

Un roman poliţist mustind de filozofie pură, împletind „interesantul” cotidian al societăţii britanice contemporane cu un acut miez de speranţă, un roman care vrea să strălucească subliniind mizerii şi slăbiciuni. Piraţi şi Lorzi, politicieni şi poliţişti, fanatici religioşi şi lideri spirituali, vampe şi paranormali apar şi dispar, mai ales DISPAR, într-un ritm alert, suficient de dens pentru a fi captivant, dar şi perfect drămuit pentru a lăsa loc întrebărilor: DE CE, CUM, CINE şi, în final, LA CE BUN? …Cu speranţa că murind, dispărând tot ceea ce este rău, va rămâne pentru micii urmaşi o rază de bine… Pauline este o rază… Larry poate fi onoarea, uneori pierdută… Într-o zi, Vivian ar putea fi preşedinta Marii Britanii… Doar eu voi rămâne „Copoiul din Cardiff”!

Lucian Ciuchiţă este cunoscut internaţional în urma celebrului său proces cu Hollywood, sub învinuirea de plagiere a unui scenariu scris de el de către realizatorii filmului Escape Plan, cu Arnold Schwarzenegger şi Sylvester Stallone. Procesul este în curs. Lucian Ciuchiţă este absolvent al Facultăţii de Cibernetică din cadrul ASE Bucureşti (1993), doctor în ştiinţe (cu teza „Tehnici şi metode statistice utilizate în studiul criminalităţii”, 1999), scriitor, cineast, membru al Asociaţiei Dramaturgilor de Film din 1991, realizator tv în perioada 1990-2000 (TVR, Antena 1). A beneficiat de o bursă de pregătire în Marea Britanie la Devon and Cornwall Police, în 1993. Activitatea sa în cadrul unor servicii speciale (9 ani în poliţie şi 5 ani în SPP), a constituit o experienţă de preţ în demersul scrierii unor cărţi şi scenarii de film.

Articole recomandate

1 COMENTARIU

  1. Într- un moment în care romanul, de orice tip ar fi el, arată
    ca un schelet uitat în dulapul unei curtezane bătrâne, în care nimeni
    nu mai este interesat de vechi poveşti, de dragoste şi ură,
    de crimă şi justiţie, un poet al suspansului şi, în acelaşi timp,
    un romancier al umorului, îmbină o filozofie a omului bun faţă
    în faţă cu o societate cariată, infestată, cu speranţă că, murind,
    dispărând tot ceea ce este rău, va rămâne pentru micii urmaşi
    o rază de bine…
    A luptat şi este pe cale să învingă! Oh, nu, nu s- a bătut cu
    mori de vânt sau cu izvoare nervoase ce doreau să- şi îmbrăţişeze
    malurile. A învins un sistem dens, dur, opac, impenetrabil,
    o adevărată mafie a cuvântului scris ce poate fi furat în orice
    formă se găseşte el: scenariu, nuvelă, roman.
    Luptă zi de zi pentru dreptatea sa, dar nu uită lucrul care îl
    defineşte: scrie! Scrie cu frenezia unui puşti care a primit cadou
    un pix, cu înverşunarea adolescentului care a dobândit un laptop
    performant, dar mai ales cu talentul uriaş care poate îmbina
    drama poliţistă cu umorul de situaţie, filozofia „ciupită” a unui
    ins pentru care viaţa nu mai are multe taine, lipită de o duritate
    extremă, care nu permite nici măcar „Copoiului din Cardiff”
    să lase criminali în viaţă.
    În superbul său roman, toţi ticăloşii mor pentru că o micuţă
    Kika trebuie să trăiască doar între oameni buni.
    Dacă nu iubiţi literatura de calitate, nu citiţi această carte…
    Dar dacă…
    Veţi găsi o comoară de cuvinte…
    Gabriel Alexandru Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508