spot_img

Robert Palmer despre Capitala Culturală Europeană în cadrul Conferinței Regionale IFEA Europe

Robert Palmer, unul dintre cei mai importanți consultanți din sectorul cultural european, va fi prezent la Conferința Regională IFEA Europe, organizată de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în perioada 18-21 septembrie 2014, la Sala ARCUB și la Hanul Gabroveni (Str. Lipscani 84-90), pentru a susține prezentări în sesiunile dedicate Capitalei Culturale Europene, networking-ului între profesioniștii în domeniu și proiectelor de succes. Consultant independent, cu o experiență de peste 30 de ani, Robert Palmer este, în continuare, implicat într-un spectru mare de proiecte culturale ce vizează dezvoltarea organizațională, strategia culturală, festivaluri și evenimente, dezvoltarea culturală a orașelor și aspecte ale economiei industriilor creative. Robert Palmer este, de asemenea, autorul unui studiu întreprins pentru Comisia Europeană, lucrare ce cuprinde evaluarea a 40 de orașe care au câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană, precum și fost președinte al juriului ce examinează proiecte culturale de acest tip. Portofoliul lui include 12 Capitale Culturale Europene, printre care recent desemnatele Leeuwarden 2018 (Olanda) și Plovdiv 2019 (Bulgaria), dar și Glasgow și Bruxelles, în calitate de director de proiect. Participanții la Conferința Regională IFEA Europe vor beneficia de expertiza celor doi vorbitori, invitați special la sesiunea de discuții Capitală Culturală Europeană, pe data de 19 septembrie, respectiv Trevor Davies și Robert Palmer. Palmer va susține o prezentare și în cadrul sesiunii Proiecte de succes, din data de 20 septembrie, oferindu-le participanților șansa de a afla tehnici de organizare și dezvoltare a evenimentelor culturale de la unul dintre cei mai importanți oameni din domeniul cultural. Alături de Trevor Davies și Robert Palmer, Conferința Regională îi va aduna pe Allan X. Grige (Președintele IFEA Europe), Colm Croffy (Directorul executiv al Asociației Irlandeze de Festivaluri și Evenimente), William Culver-Dodds (Vicepreședintele IFEA), precum și pe vorbitorii locali: Laura Coroianu (Managing Partner EMAGIC), Aura Corbeanu (Vicepreşedinte executiv UNITER), Anca Ioniță (Lector universitar dr. – UNATC), Alex Ciucă (hoinaru.ro, Social Media Manager Ideo Ideis, Managing Partner Superior Media), Nora Ioniță (Communication Strategy Expert, Managing Partner EvolutionMedia), Alis Vasile (Arts Projects Manager, British Council), Oltea Șerban Pârâu (Centrul Cultural Media Radio România) și Oana Dobre (SoNoRo). Taxa de înscriere pentru organizațiile românești va fi acoperită de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. Accesul la Conferință va fi posibil numai în baza înregistrării nominale și prezentând biletul eliberat de platforma de înregistrare, alături de un act de identitate.

PROGRAM

CONFERINȚĂ REGIONALĂ IFEA 2014

Joi, 18 septembrie

Sala ARCUB (Str. Batiște 14) – 12.00 – 17.00

Master Class – susținut de IFEA – dedicat organizațiilor culturale, cu focus pe programe de sponsorizare și schimb de bune practici între organizatorii de evenimente.

Moderatori Master Class:

Allan Xenius Grige – consultant, lector la Copenhaga Business School și Președintele IFEA Europa

Colm Croffy – Director Executiv al Asociației Irlandeze de Festivaluri și Evenimente

Laura Coroianu – Managing Partner EMAGIC

Aura Corbeanu – Vicepreşedinte executiv UNITER (Uniunea Teatrală din România)

Anca Ioniță – lector universitar doctor la UNATC (Universitatea Natională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”)

Vineri, 19 septembrie

Hanul Gabroveni (Str. Lipscani 84-90) – Sala de expoziție

12.00 – 14.00 – Capitală Culturală Europeană

Robert Palmer – consultant independent din sectorul cultural

Trevor Davies – Directorul Teatrului din Copenhaga

15:00 – 17:00 – Networking

Robert Palmer

Trevor Davies

Alex Ciucă – (hoinaru.ro) – Social Media Manager Ideo Ideis, Managing Partner Superior Media

Nora Ioniță – Communication Strategy Expert, Managing Partner of EvolutionMedia

17:30-19:00 – Parteneriate cu institute culturale

Alis Vasile – British Council

Allan X. Grige

Colm Croffy

Sâmbătă, 20 septembrie

Hanul Gabroveni (Str. Lipscani 84-90) – Sala de expoziție

10.00 – 13.00  Proiecte de succes/ Successful projects

10.00 – 12.00

ARCUB – Raluca Ciută

B-FIT in the Street!

Bucharest Music Film Festival

Bucharest Jazz Festival

Centrul Cultural Media Radio România – Oltea Șerban Pârâu

Festivalul Național de Teatru – Aura Corbeanu

SoNoRo – Oana Dobre

12.30 – 14.30

Harrogate International Festivals – William Culver-Dodds

EMAGIC – Laura Coroianu

Capitale Culturale Europene: Glasgow și Bruxelles – Robert Palmer

Duminică, 21 septembrie

10.00 – 13.00 Turul orașului cu autobuzul turistic

13.30 – 14.30 – Centrul Cultural ARCUB – Conferință de închidere

Detalii suplimentare despre programul conferinței sunt disponibile pe www.arcub.ro.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. De la teatru şi muzică, până la arhitectură, pictură şi carte, ARCUB reprezintă arta şi cultura Bucureştiului, colaborând cu organizaţii şi instituţii de profil şi sprijinind totodată proiecte iniţiate în parteneriat.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, şi al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival.

În fiecare an, ARCUB se implică în peste 150 de evenimente culturale, al căror public depăşeşte 2 milioane de participanţi.

Sponsor: Aqua Carpatica

Partener Principal: Radisson Blu

Parteneri media: TV City, RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, Business Review

Parteneri media online: Port.ro, iconcert.ro, 4arte.ro, orasulm.eu, inoras.ro, bigcitylife.ro, goingout.ro, urban.ro, hipmag.ro, 121.ro, ziarulmetropolis.ro, ileanaandrei.ro, getlokal.ro.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508