spot_img

Eveniment Herald: lansarea oficială a cărţilor de parentaj semnate de Dr. Daniel Siegel

Miercuri, 17 septembrie 2014, orele 19.30, la Librăria Bastilia din Bucureşti (Piaţa Romană, nr.5), Editura Herald lansează, pentru prima dată în limba română, două dintre cărţile lui Dr. Daniel Siegel dedicate părinţilor, specialiştilor şi tuturor celor interesaţi de propria dezvoltare emoţional-comportamentală, în colecţia Parentaj. Sunt invitaţi să vorbească despre aceste cărţi şi despre autorul lor doi apreciaţi specialişti în psihologia copilului şi a familiei, dar şi oameni de  de media şi părinţi cu experienţă: Gaspar Gyorgy, psihoterapeut,Olitia Mantelers, trainer de playful parenting, Adriana Titieni, trainer, realizator emisiuni de parenting, Liviu Macoveiciuc, tată blogger, Sanda Watt, redactor Editura Herald. Dr. Daniel J. Siegel este specialist în educaţie şi psihiatrie, profesor la Universitatea din California, director al Centrului de cercetare Mindful Awareness din cadrul aceleiaşi universităţi şi director executiv al centrului educaţional Mindsight Institute. Este tatăl a doi copii trecuţi de adolescenţă şi autor al mai multor lucrări celebre adresate părinţilor şi specialiştilor. Dr. Daniel J. Siegel întâlneşte frecvent părinţi şi tineri din toată lumea prin intermediul conferinţelor şi atelierelor pe care le susţine. „Copiii mei mă întreabă de ce îmi place atât de mult să fiu profesor, iar eu le răspund că am mereu ceva de învăţat atunci când relaţionez cu ceilalţi într-o experienţă educativă. Cred că este important să ne asumăm acest statut de oameni care învaţă cât trăiesc. Dacă înţelegem perspectiva altei persoane în timpul unei etape în dezvoltare, o vom parcurge cu bine, continuând să creştem”, a declarat Dr. Daniel Siegel. AgenţiadeCarte.ro este partenerul media al evenimentului.

VÂLTOAREA MINŢII – Puterea şi rolul transformărilor cerebrale în adolescenţă

Exaltare mentală. Confuzie. În adolescenţă, trecem prin ambele tipuri de vâltori ale minţii. Pe scurt, modificările cerebrale din adolescenţă prezintă atât riscuri, cât şi oportunităţi. Modul în care navigăm pe apele adolescenţei, ca tineri aflaţi în această călătorie sau ca adulţi însoţitori, poate îndrepta corabia care este viaţa noastră către locuri periculoase sau către aventuri palpitante. Decizia ne aparţine.

Dr. Daniel Siegel

Conectarea este pentru sistemul limbic (sălașul emoțiilor) la fel cum sunt hrana, apa și aerul pentru corp! Despre relațiile umane și cum ele sunt conturate de creierul uman și invers, despre cum relațiile noastre contribuie la arhitectura creierului vorbeşte şi Dr. Dan Siegel în Vâltoarea minţii şi va vorbi pe larg şi aplicat şi participanţilor la Conferinţa pe care o va susţine pe 27 septembrie 2014, la Bucureşti.

Otilia Mantelers, trainer de playful parenting

***

Cărţile sunt disponibile spre achiziţionare şi la evenimentul de lansare!

Participanţii la eveniment vor intra automat în tombola editurii prin care pot câştiga la lansare premii constând în cărţi din colecţia PARENTAJ.

***

PARENTAJ SENSIBIL ŞI INTELIGENT – Să ne înţelegem pe noi înşine, pentru a creşte copii fericiţi

Parentaj sensibil şi inteligent este o unealtă extraordinară pentru creşterea şi educarea copiilor. Darul acestei cărţi constă în faptul că este un excelent memento pentru a fi mai empatici cu proprii copii şi, la fel de important, cu noi înşine. Ea ne aminteşte că nu este niciodată prea târziu să-ţi vindeci vechile răni şi să te reeduci pe tine însuţi. Făcând acest lucru, ţi se permite să fii mai prezent şi mai plin de bucurie în călătoria copilului tău. Atât părintele, cât şi copilul ajung la destinaţie mai întregi şi mai iubitori.

Jessie Nelson, regizor, producător şi scenarist

Ceea ce relativ puține cărți scot în evidență este că ceea ce poate face un adult pentru a deveni un părinte mai bun este să se focuseze pe cunoașterea și dezvoltarea sinelui interior, și nu să caute obsesiv strategii de modificarea a comportamentelor copilului care plac sau nu publicului larg. Nu am nicio îndoială că acesta este primul pas pe care un părinte trebuie să-l facă în drumul transformării sale – pentru o reală conectare, indiferent că vorbim despre mamă sau tată. Această idee revoluționară dă sensul cărții Parentaj sensibil și inteligent, unul dintre cele mai apreciate ghiduri de parenting scrise în ultimii ani.

Gaspar Gyorgy, psihoterapeut AMPP

Organizator: Editura Herald

Sprijin principal: Asociaţia Multiculturală pentru Psihologie şi Psihoterapie şi Otilia Mantelers, alături de Librăria Bastilia

Parteneri media: Radio Itsy Bitsy, Radio Romania Cultural, OMA Vision, Gradiniţa Mariposa, Revsita Psychologies, SensoTV, Fundatia Calea Victoriei, Asociatia Sol Mentis, Fundatia Pretuieste Clipa, Asociatia The Path Romania, Ed4Lead, Filme-carti.ro, Rabbit Media, Bookblog, Bookaholic, AgentiadeCarte.ro, Bookuria.info, ArctActMagazine, Romania Pozitiva, Cinemagia.ro, 121.ro, Povestidecalatorie.ro, LumeaMare.ro, PRWave.ro, Olivian.ro, Cartidelumina.ro, ZiarulAlb.ro,  Societatesicultura.ro, Staupenet.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508