Record de vânzare pentru Adrian Ghenie

iul. 2nd, 2014 | By | Category: Eveniment

O lucrare semnată de Adrian Ghenie a fost licitată la celebra casa Sotheby’s din Londra cu peste 1.400.000 de lire sterline. Este vorba despre ”The Fake Rothko”, prețul său fiind un record pentru artistul român stabilit la Berlin.

Pretul final pentru lucrarea pictată în urmă cu patru ani a fost mult mai mare decât evaluarea specialiștilor, care se oprea la 350.000 de lire sterline. ”The Fake Rothko” a fost achiziţionat de omul de afaceri François Pinault, proprietarul casei de licitaţii Christie’s şi socrul actriţei Salma Hayek. În vârstă de 78 de ani, colecţionarul – care deţine, între altele, podgoria Château Latour, dar şi mărci precum Converse ori Samsonite -, este un împătimit al artei, în pinacoteca lui regăsindu-se lucrări de Mondrian, Damian Hirst sau Takashi Murakami.

Adrian Ghenie a urcat spectaculos pe piaţa internaţională în ultimii ani, a expus la cele mai mari galerii din Europa, SUA şi Hong Kong şi este preferatul unora dintre cei mai importanţi colecţionari de artă contemporană. Ghenie s-a născut la Baia Mare în 1977 şi a Absolvit Universitatea de Arte din Cluj în 2001.

Număr de vizualizări :479


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro