spot_img

Patru proiecte câștigătoare la ”INSTALART/ Obiect/ 002. Inspired by Peroni”

Ovidiu Subțire, Ionuț Viorel Piturlea, Sarah Denis Ambrozie și Sorin Leonties sunt cei patru câștigători ai concursului de proiecte INSTALART/ Obiect/ 002. Inspired by Peroni. Obiectele imaginate de aceștia vor fi puse în practică și expuse în Casa di Peroni din cadrul Romanian Design Week. Proiectele câștigătoare exprimă o diversitate de idei: mese, corpuri de iluminat sau obiecte modulare pentru evenimente special. De asemenea, organizatorii au hotărât ca premiantele juriului, primele trei proiecte care au primit cele mai mari note de la selecționerii Instalart, să fie prezentate alături de cele patru alese de public în Casa di Peroni, din cadrul Romanian Design Week. Este vorba despre Silviu Aldea, Emil Daniel Vatavu și Madalin Adrian Gheorghe. Designerii implicaţi în proiect, Marcel Klamer, Mihai Popescu, Sebastian Barlica și Stefan Barutcieff au evaluat proiectele înscrise şi le-au selectat pe cele care au reuşit să reflecte cel mai bine valorile brandului şi stilul italian pe care Peroni îl reprezintă.

În urma provocării lansate tinerilor designeri, studenţi la arte, arhitectură sau pasionaţi de design de a genera o idee de obiect, au fost selectate 11 proiecte finaliste, înscrise pe http://peroniitaly.ro/rdw/. Cele 11 proiecte au fost votate de către public și analizate de membrii juriului pentru ca, la final, să fie selectați șapte. În urma votului publicului au fost aleși cei patru câștigători.

Cei sapte finalişti vor putea urmări, chiar conduce fabricația obiectului şi se vor bucura de îndrumarea designerilor implicaţi în proiect, care vor coordona drumul de la ideile generate la obiectele de design integrate în expoziţia Peroni din cadrul Romanian Design Week. Mai mult decât atât, obiectele de design vor fi promovate sub umbrela Peroni Nastro Azzuro, susţinător al efervescenţei şi creativităţii.

Organizatorii “INSTALART/ Obiect/ 002. Inspired by Peroni” sunt Peroni Nastro Azzurro și InstalArt .

”Romanian Design Week 2014, evenimentul care reuneşte lucrările unora dintre cei mai importanţi designeri şi creativi români, va avea loc anul acesta între 16 şi 24 mai şi are ca temă importanţa designulului în spaţiile publice şi rolul acestuia în modul în care relaţionăm, comunicăm şi ne îmbunătăţim viaţa. După ediţia din 2013, care a adus împreună peste 120 de designeri şi mai mult de 10.000 de vizitatori, Romanian Design Week a devenit unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei creative locale.
Implicarea Peroni în proiectul realizat alături de Instalart, asociaţia culturală care îşi propune să promoveze şi să susţină artele tridimensionale, vin în continuarea activităţilor prin care brandul şi-a afirmat de-a lungul timpului înclinaţia către design, rafinament, stil şi creativitate, fiind un susţinător al iniţiativelor artistice inspirate de simbolurile stilului Italian.

Materialul compozit, propus pentru realizarea obiectelor (prototip), este pus la dispoziţie de către Kerrock. Kaustik , Sfera Design, Twins Design, Yuka, Global Design si Avantgrapho sunt cei care executaă proiectul. FM Signs ne oferă consultanță. Moir Design Concept Store asigură arhitectura expoziţiei. Fratelli asigura atmosfera italiană. Umbrella Hostel va găzdui câştigătorii. Tardei Law Firm ne asigură integritatea juridică, iar Tempos Serv ne dă energie pentru a mege mai departe. Instalart este curator şi asigură, cu ajutorul partenerilor şi al invitaţilor, calitatea proiectului.

Ne susțin: Radio Gold FM, Zeppelin, Igloo, Designist, Arhiforum, Arhitectura, Modernism, Artclue, Veioza Arte, Designandlovingit.tumbler.com, Tataia, All Hollow, Bucharest Tips, Molecule F.” (organizatorii)

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508