„Insula lui Euthanasius”, de Mircea Eliade, dezbătută la Clubul de lectură „Calderon”

mart. 30th, 2014 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 5 aprilie 2014, de la ora 15.00, în Salonul „Carol I”, Corp Fundație, din cadrul Bibliotecii Centrală Universitară „Carol I”, intrare Calea Victoriei, nr. 88, București, va avea loc o nouă ediție a Clubului de lectură „Calderon”. Această întâlnire se va focaliza asupra volumului „Insula lui Euthanasius”, antologie de eseuri alcătuită de Eliade însuși, înainte de a se stabili definitiv în străinătate. Invitat: Sorin Alexandrescu. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Ce au în comun indianistica și Unamuno, folclorul românesc și silogismele lui Chesterton, tratatele lui Blaga și reveriile lui Huxley? Poate nu multe, afară de faptul că ele s-au întâlnit la un moment dat, simfonic, în mintea alertă și erudită a unuia dintre cei mai faimoși cărturari români, Mircea Eliade.

Număr de vizualizări :1205


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro