”Don Pasquale”, în premieră la Opera Comică pentru Copii

mart. 6th, 2014 | By | Category: Postcard

Spectacolul de operă „Don Pasquale” (versiune adaptată pentru micii spectatori) este surpriza lunii martie pe scena Operei Comice pentru Copii (Calea Giuleşti, nr. 16, sector 6, Bucureşti). Reprezentaţiile vor începe luni, 10 martie 2014 (orele 11.00 şi 13.00). Spectacolele vor avea loc în zilele de luni (17, 24, 31) şi marţi (11, 18, 25) ale lunii martie, de la orele 11.00 şi 13.00. ”Don Pasquale reprezintă una dintre „perlele” belcanto-ului italian şi una dintre cele mai frumoase opere din toate timpurile. Nu există teatru liric important din lume să nu fi montat acest titlu. Este cea mai melodioasă operă a lui Donizetti. Montarea mea poate fi plasată în orice epocă, tocmai pentru a sublinia că subiectul poate fi valabil oricând. Îmi doresc ca după ce văd acestă premieră, toţii copiii să plece de la OPERA COMICĂ PENTRU COPII îndrăgostiţi de spectacolul de operă”, a declarat regizorul Cristian Mihăilescu despre premiera pe care o pregăteşte.


Operă comică (opera buffa) semnată de unul dintre marii compozitori italieni – Gaetano Donizetti – „DON PASQUALE” se inspiră din personajele pline de farmec ale commediei dell’arte, putând fi uşor identificate trăsături şi situaţii specifice unor caractere ca Pantalone, Pierrot, Colombina, Scapino. Opera a fost un mare succes încă de la premiera petrecută în 1843, la Paris, fiind considerată – alături de „Bărbierul din Sevilla” sau „Elixirul dragostei” – una dintre cele trei mari capodopere ale operei comice.
Regia va purta aşadar semnătura regizorului Cristian Mihăilescu, care a pus în scenă spectacole lirice ca: „Madame Butterfly” la Nagasaki (Japonia), „Bal mascat” la Tokyo (Japonia), „Cosi fan tutte” (1999) şi „Carmen” (2000) la Toulon (Franţa), „Elixirul dragostei” (2002) la Limoges (Franţa), „Rigoletto” (2004) la Pisa (Italia). Cristian Mihăilescu a primit mai multe distincţii ca apreciere a montărilor realizate, precum Premiul „Regizorul Anului” decernat de Uniunea Compozitorilor, pentru „Otello” în 1996, Premiul Uniunii Criticii Muzicale pentru „Cel mai bun moment liric” („I Capuleti e i Montecchi” – 1997) şi Premiul „Cel mai bun spectacol al anului” pentru „La Traviata”, pe scena Operei Naţionale Bucureşti (1998). A fost director al operelor din Constanţa şi Braşov şi este invitat în juriul mai multor concursuri internaţionale de canto.
Scenografia îi aparţine Vioricăi Petrovici, unul dintre cei mai activi scenografi români, cu un număr mare de creaţii semnate în spectacole de teatru, operă şi balet, dar şi pentru pelicule cinematografice, fiind nominalizată în 2012 la Premiile César, categoria „Cele mai bune costume”, pentru filmul „La source des femmes”, în regia lui Radu Mihăileanu.
Conducerea muzicală îi va aparţine dirijorului Ciprian Teodoraşcu, artist al Operei Naţionale Bucureşti şi al Operei Comice Pentru Copii, care a colaborat cu numeroase instituţii din ţară şi străinătate – Opera Naţională Română Timişoara, Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian“ Bucureşti, Ateneul Român, Societatea Română de Radiodifuziune, Filarmonica „Paul Constantinescu“ din Ploieşti, Teatrul Muzical „Nae Leonard“ din Galaţi, Opera din Sarajevo, Teatro Malibran din Veneţia.
În distribuţie îi veţi aplauda pe Raluca Oprea, Oana Şerban, Ştefan Schuller, Feng Shuang şi Andrei Lazăr. Îşi va da concursul Ansamblul „Serioso”.

Pentru mai multe detalii: operacomica.ro
Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, pe baza rezervării anterioare sau în limita locurilor disponibile, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Număr de vizualizări :1007


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro