Ardian-Christian Kuciuk – laureatul Premiului Naţional albanez de Literatură „Pana de Argint”

dec. 12th, 2013 | By | Category: Eveniment

La 9 decembrie 2013, scriitorului de expresie albaneză şi română Ardian-Christian Kuciuk (pseudonimul lui Ardian Kycyku, născut la 23 august 1969 la Pogradec, Albania) i-a fost decernat la Tirana Premiul Naţional de Literatură „Pana de Argint”, categoria nuvelă, pentru volumul de proze alese intitulat „Perla”, publicat în anul 2012 de editura DIJA – Poradeci. Prestigiosul premiu este acordat de către Ministerul Culturii din Albania.

Cele mai multe titluri ale volumului au fost scrise la Bucureşti în perioada 1991-2011, unele fiind traduse şi în limba română.

Autor a peste 35 de cărţi în ambele limbi, Ardian Kycyku este doctor în filologie, doctorand în filologie şi rector al Universităţii Române de Ştiinţe şi Arte „Gheorghe Cristea” din Bucureşti.

HaemusPress 2013

Număr de vizualizări :1086


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro