Festivalul Filmului Francez, ediţia a 17-a

nov. 1st, 2013 | By | Category: Postcard

În perioada 1-10 noiembrie 2013, la Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Oradea se va desfăşura Festivalul Filmului Francez. Această a 17-a ediţie va fi consacrată promovării şi difuzării tinerilor realizatori francezi prin intermediul unei competiţii a filmelor lor de debut, opere care nu pătrund ușor în circuitul de exploatare tradiţional şi pentru care festivalurile reprezintă o importantă oportunitate de expunere atât în Franţa cât şi în străinătate. Secțiunea filmelor în competiție va fi completată şi de alte secţiuni necompetitive. Pentru prima dată va fi organizat în cadrul festivalului și un vot al publicului, în parteneriat cu TV5 Monde. Filmul câștigător va primi din partea TV5 Monde sprijin financiar pentru difuzarea în cinematografele din România.

Și în acest an Festivalul Filmului Francez propune o selecție a celor mai bune filme recent lansate, în cadrul următoarelor secțiuni : Comédie, Panorama – care cuprinde cele mai importante filme de succes ale anului, Écran large, dedicată filmelor coproduse în Franța, Rétrospective, consacrată unei mari doamne a filmului francez, Claire Denis, și în sfârșit, pentru ca toate tipurile de public să fie cucerite, Ciné junior, pentru cei mai mici spectatori.

Premiul publicului TV5MONDE va fi decernat sâmbătă, 9 noiembrie, la ora 20.30, pe scena cinematografului Elvire Popesco, de la Institutul Francez din București.

Filmele sunt subtitrate în limba română.

Programul detaliat al Festivalului pe: www.institutulfrancez.ro

Număr de vizualizări :650


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro