Dialog despre „(R)evoluţia sinelui”

nov. 17th, 2013 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 20 noiembrie 2013, la Readers Café – Metropolis Center din Bucureşti (Bd. Iancu de Hunedoara, nr. 50-56), începând cu ora 19.00, va avea loc dialogul despre „(R)evoluţia sinelui”, mişcare de idei al cărei prim-impuls este cartea „Iniţierea în splendoare”, de Otilia Sîrbu şi Cristian Tiberiu Popescu, Editura Tracus Arte, a cărei lansare s-a produs la Sala Radio în urmă cu două luni, stârnind deja interesul criticii literare şi interesul publicului larg. La dialog, moderat de Dan Mircea Cipariu, vor participa distinse personalităţi, dinăuntrul şi dinafara lumii literare. Îşi vor da concursul actorii Mădălina Nicola şi Adrian Dima, precum şi Ansamblul de flaute „Silver Sound”. AgenţiadeCarte.ro este partenerul media al evenimentului.

Suntem ceea ce ne imaginăm − spunea cineva. A constata ceea ce eşti în cotidian este un act negativ şi frustrant, pentru că imaginea respectivă totdeauna se vrea ameliorată. Dar iată care ar putea să fie cheia: autoimaginea. Omul raportându-se la ceea ce poate deveni. Dar nu politic, nu social, nu economic şi nu cultural, ci spiritual. Ca o amplitudine de dezvoltareproprie, pas cu pas, din reper în reper, din act de conştiinţă în act de conştiinţă. Autoimaginea copleşeşte ca putere «realitatea».Să numim lucrurile corect: aşa cum societatea actuală reprezintă epuizarea şi falimentul sufletesc al omului, care nu mai este stăpânul creaţiilor sale, ci devine sclavul lor, fiind neutralizat de ele, la fel ea consemnează epuizarea şi falimentul literaturii, învinsă deja de computer, pentru că aceasta a capotat în realismul modelelor repetabile, uitând că omul este minunat tocmai prin salba unicităţilor sale. Iniţierea în splendoare ar putea fi astfel şi chemarea spre o literatură nouă, emanând din fluidul unei noi spiritualităţi, o literatură descătuşată de curente şi de aşteptări consumate, refuzând previzibilităţile şi asumarea destinelor minore” – au declarat autorii cărţii „Iniţierea în splendoare”, Otilia Sîrbu şi Cristian Tiberiu Popescu, iniţiatorii mişcării de idei „(R)evoluţia sinelui”.

Număr de vizualizări :766


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro