spot_img

Se lansează Granturile SEE si norvegiene în România

Vineri, 28 iunie 2013, între orele 10.00 – 11.00, în sala Transilvania, Palatul Victoria (Bucureşti), Ministerul Fondurilor Europene și Ambasada Regală a Norvegiei la București lansează oficial Granturile SEE si norvegiene în România. Schema de finanțare are în vedere sprijinirea de programe și proiecte în sectoare cheie pentru dezvoltarea țării, cum ar fi justiția și afacerile interne, protecția mediului, patrimoniul cultural, societatea civilă și incluziunea socială a grupurilor vulnerabile.

Cu această ocazie, patru programe din cadrul sectorului Justiție și Afaceri Interne vor fi semnate de către dl. Eugen Orlando Teodorovici, ministrul român al Fondurilor Europene și de către d-na Grete Faremo, ministrul norvegian al Justiției și Siguranței Publice. Ministrul român al Justiției a confirmat participarea la ceremonie. După semnarea programelor va avea loc o conferință de presă.

Prin Granturile SEE și norvegiene, statele SEE/ AELS, Norvegia, Islanda și Liechtenstein, contribuie la dezvoltarea economică și socială a României. Norvegia este prinicipalul stat donor, oferind 97% din totalul fondurilor. România primește asistență financiară ne-rambursabilă în valoare de 305,5 milioane euro. Perioada de finanțare este până în anul 2016. Schema de finanțare are în vedere sprijinirea de programe și proiecte în sectoare cheie pentru dezvoltarea țării, cum ar fi justiția și afacerile interne, protecția mediului, patrimoniul cultural, societatea civilă și incluziunea socială a grupurilor vulnerabile. Minimum 10% din fondul programelor relevante, printre care se numără și cele pe sectorul Justiție și Afaceri Interne, va fi folosit cu scopul de a îmbunătăți situația minorității de etnie romă. De administrarea acestor fonduri se va ocupa Guvernul României prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene.

Trei dintre programele pentru care vor fi semnate acorduri vor fi administrate de către Ministerul român de Justiție:

  • Violenţă domestică şi violență bazată pe deosebirea de gen (4 mil. euro)
    Partenerul de program donator: Directoratul Norvegian al Poliției și Consiliul Europei
  • Consolidarea capacităţii în cadrul sistemului judiciar şi a cooperării (8 mil. euro)
    Partenerul de program donator: Administrația Norvegiană a Instanțelor de Judecată și Consiliul Europei
  • Servicii corecţionale, inclusiv sancţiuni non-privative de libertate (8 mil. euro)
    Partenerul de program donator: Serviciile Corecţionale Norvegiene

Unul dintre programele pentru care se va semna acordul va fi administrat  de către Ministerul român al Afacerilor Interne:

  • Cooperare Schengen şi combaterea criminalităţii transfrontaliere şi a crimei organizate, inclusiv a traficului de persoane şi a grupurilor criminale itinerante (5 mil. euro)
    Partenerul de program donator: Directoratul Norvegian al Poliției

Articole recomandate

1 COMENTARIU

  1. Respect Agenţiile norvegiene, sper ca Serviciile Corecţionale Norvegiene şi în general cele din SEE/ AELS să aibă o corectă apreciere asupra sistemului românesc privind sancţiunile non-privative de libertate şi al modului nostru original de a „discrimina romii”, nu de alta, dar altfel riscăm să se cheltuie nişte bani – ai altora – şi să dăm nas în nas pe stradă tocmai cu cei care cu o zi înainte ne-au tăiat nasurile, iar romilor să ne cerem iertare că suntem români şi că le deranjăm şuetele mirositoare a Cosa nostra ţigănească. Şi aşa Poliţia română prin salariaţii ei ocoleşte locurile în care se strâng aceştia de frică sau dintr-o neimplicare gen „capul acoperit de gulerul paltonului nu se vede”, „n-am văzut – n-am ştiut”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508