spot_img

Târgul Internaţional de Carte LIBREX, ediţia a XXI-a

În perioada 6 – 10 martie 2013, la Iaşi, în incinta Sălii Polivalente (str. Palat nr. 2) se va desfăşura ediţia a XXI-a Târgului Internaţional de Carte LIBREX. Primăvara cărţilor la Iaşi. La această ediţie participă 143 expozanţi care se încadrează în tematica evenimentului: carte, artă, muzică, papetărie, jucării, după cum urmează: 118 edituri din întreaga ţară şi Republica Moldova, 20 de importatori şi distribuitori de carte românească şi străină, artişti plastici, instituţii de cultură, firme multimedia, instituţii de învăţământ, publicaţii culturale etc. şi 5 importatori şi distribuitori de produse de papetărie, birotică, materiale didactice şi muzică.

Ediţia XXI a Târgului Internaţional de Carte oferă publicului de toate vârstele Agenda culturală LIBREX 2013 care cuprinde 146 lansări de carte, reviste şi partituri muzicale, 19 momente deosebite: recitaluri poetice şi muzicale, teatru, mişcare şi improvizaţie, expoziţii de grafică de carte şi pictură, proiecţii de film, ceremonie ceai, întâlniri culturale şi de specialitate, mese rotunde, discuţii pe diverse teme, Concursul „Micul Prinţ”, Clubul de lectură EX LIBRIS, Atelierul Artistului, Hippoland şi Jo`Kee Store – Magazin şi loc de joacă pentru copii, Tombola „Citeşti şi câştigi” şi multe alte momente atractive. Evenimentele LIBREX 2013 se desfăşoară în AGORA EX LIBRIS (spaţiul de evenimente) din incinta Sălii Polivalente din Iaşi, Zona B Librex (Concursul „Micul Prinţ”), la standurile editurilor şi la Casa Cărţii Iaşi.

Dintre personalităţile prezente la Târg, enumerăm doar câteva, pe celelalte invitându-le să le descoperiţi răsfoind Agenda LIBREX 2013:Alteţa Sa Regală, Principele Radu al României, Horia Zilieru, Emilian Marcu, Gellu Dorian, Ioan Gyuri Pascu, Vlad T. Popescu, Alexandru Călinescu, Petru Ursache, Lucian Vasiliu, Cassian Maria Spiridon, Ioan Holban, Valeriu Stancu, Daniel Corbu, Nicolae Creţu, Constantin Dram, Ion Agrigoroaiei, Nicu Gavriluţă, Anca Maria Rusu, Toma Hogea, Oltiţa Cîntec, Liviu Antonesei, Tiberiu Roşu, Aurelian Bălăiţă, Petre Rău, Dionisie Duma, Simona Modreanu, Zully Mustafa, Dan Lungu, Sorin Roşca, Vasile Arhire, Magda Ursache, Mihaela Secrieru, Ala Sainenco, Paul Gorban, Valentin Talpalaru, profesori din sistemul universitar şi preuniversitar, actori, poeţi, jurnalişti, critici şi istorici literari, traducători, editori etc.

LIBREX 2013 poate fi considerat cea mai bună ediţie LIBREX atât prin numărul şi calitatea expozanţilor, cât şi prin bogatul programul cultural care dezvoltă concepte şi programe noi (Concursul „Micul Prinţ” care se desfăşoară pe parcursul a două zile, pe două secţiuni: I. Scenete şi Piese de teatru şi II. Interpretare Poezie şi care îşi propune să descopere şi să susţină copiii şi tinerii talentaţi; deschidereaClubului de lectură EX LIBRIS pentru autorii debutanţi sau deja consacraţi, precum şi pentru toţi iubitorii de poezie şi proză; Campania de promovare şi popularizare Autorul Zilei la LIBREX).

Agenda culturala LIBREX 2013 detaliată

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508