spot_img

România, țara invitată la Lu.Be.C. 2012

România va fi țara invitată la Lu.Be.C. 2012, eveniment de referință în domeniul promovării patrimoniului cultural și al inovației tehnologice pentru cultură și marketing teritorial, care are loc la Lucca, în Italia, în perioada 18-20 octombrie 2012, sub Înaltul Patronaj al Președintelui Republicii Italiene. Participarea la acest eveniment are loc în cadrul unui parteneriat realizat de OMA VISION, firmă de consultanță strategică în comunicare, și PROMO PA Fondazione, organizatorul  manifestării.

Spațiul dedicat României va arăta cum a evoluat Festivalul Enescu de la un eveniment de muzică clasică, creat în 1958 în memoria marelui compozitor român al cărui nume îl poartă, la un brand cultural de țară. De asemenea, vor fi prezentate în premieră informații despre ediția a XXI-a a festivalului, care va avea loc în septembrie 2013, precum și aplicații tehnologice pentru produse culturale.

“Am gândit participarea la această manifestare pentru a demonstra că România are atât bunuri culturale de valoare internațională, cât și experți în tehnologii novatoare, branding și comunicare care pot să le promoveze creativ. România va fi prezentată la Lu.Be.C. de unul dintre cele mai cunoscute evenimente culturale ale sale – Festivalul și Concursul Internațional George Enescu – și de companii tinere din tehnologie și comunicare, care au contribuit la transformarea acestuia într-un brand cultural de țară. Este așadar un mix între tradiție și modernitate care arată evoluția unui bun cultural datorită mijloacelor moderne de comunicare. Pe de altă parte, calitatea de partener internațional al LU.BE.C 2012 confirmă experiența OMA VISION în proiecte de promovare culturală”, a declarat Oana Marinescu, Managing Director al OMA VISION.

LU.BE.C. 2012

Întâlnirea internațională Lu.Be.C. 2012 va consta în dezbateri, seminarii, ateliere și prezentări ce vor propune strategii de intervenție și axe de colaborare cu scopul de a stimula dialogul și schimbul de idei pe teme legate de patrimoniul cultural, tehnologie și turism.

Tot în cadrul evenimentului va avea loc Lu.Be.C. Digital Technology, expoziție dedicată inovației digitale și tehnologice aplicate patrimoniului cultural și marketingului teritorial. Datorită acestei expoziții, Lu.Be.C. a devenit o platformă importantă de interacțiune pentru companii și instituții care doresc să cunoască noi potențiali parteneri, să prezinte idei noi și proiecte deja implementate.

Pe lângă Înaltul Patronaj al Președintelui Republicii Italiene, Lu.Be.C. are patronajul Ministerului pentru Patrimoniu și Activități Culturale, Ministerului pentru Dezvoltarea Economică, Ministerului Educației, Universității și Cercetării, Ministerului Afacerilor Externe, precum și sprijinul Regiunii Toscana. China, Finlanda și Franța au fost țările invitate la edițiile precedente ale evenimentului în 2009, 2010 și respectiv 2011. Detalii suplimentare sunt pe: http://www.lubec.it/.

Festivalul și Concursul Internațional George Enescu

Eveniment cultural de importanță internațională, Festivalul și Concursul Internațional George Enescu va împlini anul viitor 55 de ani de la prima ediție și zece ediții post-Revoluție. Organizat la fiecare doi ani în luna septembrie, pe o perioadă de două-trei săptămâni, festivalul include concerte simfonice și de cameră, recitaluri, spectacole de operă și balet – susținute de artiști și muzicieni de prestigiu, de talie internațională. Festivalul este organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României de către Ministerul Culturii și este organizat de ARTEXIM. Directorul artistic al Festivalului este Ioan Holender, fost director al Wiener Staatsoper. În 1995 Președintele Onorific al Festivalului a fost Lord Yehudi Menuhin, fost elev și prieten al compozitorului român în cinstea căruia a fost fondat Festivalul și Concursul Internațional George Enescu. Pentru mai multe detalii: www.festivalenescu.ro/

Read Forward – start-up românesc specializat în soluții tehnologice pentru sectorul cultural, dezvoltă în principal aplicații legate de domeniul cărții (cărți interactive pentru copii, teatru, jurnale) și aplicații de mobil pentru evenimente culturale. În 2011, Read Forward a creat aplicația oficială a Festivalului  George Enescu, ce va fi actualizată pentru ediția din 2013 a evenimentului. Aplicația interactivă pentru copii “În țara lui Dovlecel” de Irina Nicolae, cu ilustrații de Iulian Pena, a ajuns nr 1 în Apple Store România la mai puțin de 5 ore de la publicare. Aplicația a fost tradusă deja în limbile engleză și chineză. Read Forward a construit de asemenea o aplicație pentru tablete de reconstruire a unei piese de teatru și lucrează în prezent la o nouă aplicație de povești pentru copii, numită „Mi-Runa”. Pentru mai multe detalii: http://readfwd.com/

Eroii de Joi – agenție de branding specializată în proiecte culturale și educaționale. Eroii de Joi au colaborat la rebrandingul Festivalului George Enescu în 2011 și continuă colaborarea cu prestigiosul festival în 2013.

OMA VISION, partener internațional al Lu.Be.C. 2012, a intermediat participarea României ca țară invitată la evenimentul internațional de la Lucca, Italia.  OMA VISION este o firmă de consultanță în comunicare strategică, ce dezvoltă proiecte cu viziune și ajută lideri și organizații să transforme în realitate idei îndrăznețe.  Bazându-se pe o combinație unică de experiență în comunicare și public affairs la cel mai înalt nivel, OMA VISION oferă clienților săi servicii de planificare strategică, management și comunicare de proiecte, campanii și evenimente; analize aprofundate despre România, care să sprijine luarea deciziilor; traininguri de comunicare. Pentru mai multe detalii: www.omavision.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508