spot_img

Festivalul Internaţional de Teatru Clasic de la Arad, a XVIII-a ediţie

În perioada 19 – 26 octombrie 2012, la Arad se va desfăşura, în organizarea Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad, cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Arad, al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi al Fundaţiei ART Clasic, ediţia a XVIII-a a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic. Manifestare culturală de tradiţie în Arad, acest festival aduce pe scena arădeană, an de an, producţii de teatru realizate după texte din dramaturgia clasică, în montări regizorale provocatoare, incitante.

În acest an, pe lângă spectacolele propriu – zise, festivalul va mai cuprinde, în perioada 21 – 25 octombrie, şi un workshop de mişcare scenică, condus de Mihai Mihalcea, cu titlul „Spectacolul sunt eu, spectacolul e acum şi aici“. Plecând de la premisa că spaţiul rămas la dispoziţia individului pentru a se manifesta cu adevărat liber este chiar propriul corp, corpul uman va fi imaginat ca echivalentul unui teren de joacă. În cadrul atelierului vor fi căutate soluţii de identificare a resorturile capabile să facă vizibile posibile strategii de rezistenţă şi de subminare a presiunilor pe care omul contemporan şi corpul acestuia le resimt în societatea de astăzi, pentru a (re)descoperi şi asuma libertatea de exprimare, prin gest/mişcare şi cuvânt/vorbire. Prin intermediul unui metisaj de exerciţii provenite din tehnici aflate la intersecţia dintre dansul contemporan cu alte practici şi discipline, se intenţionează înţelegerea relaţiei dintre individ şi propriul corp şi conştientizarea extensiilor acestuia în lume.

Programul ediţiei a XVIII-a a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad

VINERI, 19 OCTOMBRIE

Ora 19,00, foaierul central

TEO MILEA PE CLAPE ALBE… ŞI NEGRE (recital de pian)

sala mare

Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad

CASA BERNARDEI ALBA, de Federico Garcia Lorca – PREMIERA

Regia – Mihai Măniuţiu

SÂMBĂTĂ, 20 OCTOMBRIE

Ora 11,00, foaierul central

Lansare de carte – „Jurnal“, de Oana Pellea

Prezintă actorul Ovidiu Ghiniţă şi regizorul Ştefan Iordănescu

Ora 19,00, sala mare

MĂ TOT DUC, adaptare liberă după William Shakespeare, Marc Dore etc

Un spectacol de Oana Pellea şi Mihai Gruia Sandu

DUMINICĂ, 21 OCTOMBRIE

Ora 19,00, sala mare

Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“ Timişoara

O SCRISOARE PIERDUTĂ, de Ion Luca Caragiale

Regia – Ada Lupu

LUNI, 22 OCTOMBRIE

Ora 19,00, sala mare

Teatrul „L. S. Bulandra“ Bucureşti

CĂSĂTORIA, de N. V. Gogol

Regia – Yuri Kordonsky

MARŢI, 23 OCTOMBRIE

Ora 19,00, sala mare

Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ Iaşi

VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ, de William Shakespeare

Regia – Radu Afrim

MIERCURI, 24 OCTOMBRIE

Ora 19,00, sala mare

Teatrul „Toma Caragiu“ Ploieşti

NĂPASTA, de Ion Luca Caragiale

Regia – Cristi Juncu

Ora 21,30, sala Studio

Teatrul ACT Bucureşti

ABSOLUT, după Ivan Turbincă, de Ion Creangă

Regia – Alexandru Dabija

JOI, 25 OCTOMBRIE

Ora 19,00, sala mare

Teatrul Naţional Pecs (Ungaria)

EDES ANNA, de Kosztolanzi Dezso

Regia – Soós Péter

Ora 21,30, sala Studio

Teatrul ACT Bucureşti

ABSOLUT, după Ivan Turbincă, de Ion Creangă

Regia – Alexandru Dabija

VINERI, 26 OCTOMBRIE

Ora 19,00, sala mare

Teatrul „Odeon“ Bucureşti

CFR, COMETA, COPILUL ŞI CĂŢELUL, după texte de I. L. Caragiale

Regia – Alexandru Dabija

Ora 21,30, sala Studio

Spectacol – concert Ada Milea

DON QUIJOTE

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508