spot_img

„Rețete Vegane Fără Foc” de Ligia Pop, lansat la Cluj

Duminică, 21 octombrie 2012, ora 14:00, în cadrul Salonului de Carte Bookfest (Centrul de Cultură Urbană Casino, Parcul Central) va avea loc lansarea volumului „Rețete Vegane Fără Foc” de Ligia Pop, Editura Curtea Veche Publishing. Moderator: Geta Ungurean. Aceasta este  prima carte ce aduce în atenția publicului românesc stilul de alimentație raw vegan.

Volumul „Rețete Vegane Fără Foc” cuprinde zeci de rețete originale ce se prepară doar cu ingrediente crude, netratate termic, pline de vitamine și enzime prezente doar în crudități. Cartea nu este dedicată doar celor care vor să elimine produsele animale sau să mănânce în totalitate crud, ci întregului public care dorește să-și îmbunătățească stilul de alimentație.

Beneficiile mâncării raw vegane constau în superioritatea ei nutrițională față de mâncarea gătită, datorată conținutului ridicat de nutrienți regăsit în crudități, cum ar fi enzime, vitamine, minerale și proteine. Enzimele din mâncarea naturală sunt distruse atunci când hrana este încălzită sau gătită la o temperatură mai mare de 40°C, iar vitaminele şi mineralele sunt distruse în proporţie de până la 97%. În bucătăria raw vegană, alimentele nu sunt pregătite peste 40°C, păstrându-și intact nutrienții. Ligia Pop propune în volumul „Rețete vegane fără foc” introducerea în alimentație a unei cantități mai mari de crudități ce vor contribui la eliminarea toxinelor, la menținerea unei greutăți normale, dar și a unui ten și a unei pieli fine, precum și a unui păr strălucitor și a unor unghii pline de vitalitate.

Dacă până acum alimentația naturală cuprindea salate, semințe încolțite, pateuri, sucuri naturale și multe crudități, în această carte publicul va descoperi noi rețete delicioase, pornind de la pâine din semințe, lapte și brânzeturi din nuci, hamburgeri și diverse feluri de mâncare, creme de prăjituri, deserturi și torturi extrem de arătoase și sănătoase.

Ligia Pop este autoare și raw food chef (bucatar specializat în bucătăria fără foc). S-a născut în România și are cetățenie dublă română-americană. Este licențiată în muzică la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași și a predat pianul în Statele Unite ale Americii timp de 5 ani. Fiind mereu preocupată de o viață sănătoasă, Ligia Pop s-a reprofilat pe promovarea alimentației raw food (bazată pe ingrediente crude). Este gazda show-ului Ligia’s Kitchen, unde sustine demonstratii culinare cu rețete vegane. În noiembrie 2011, a fost unul dintre cei 16 câștigători ai programului internațional YouTube Next Chef, un program de 12 săptămâni susținut de Google în care Ligia a putut să-și împărtășească pasiunea pentru rețetele vegane prin intermediul canalului de Youtube, Ligia’s Kitchen. Este autoarea cărților de bucate și de specialitate „Deserturi pentru copii și părinți sănătoși”, „Germeni și vlăstari, surse de sănătate și energie” și „Pași în lumea muzicii”. Împreună cu soțul său, Raoul Pop, organizează bi-anual la București târgul naţional Raw Generation Expo.

Moderatorul evenimentului este Geta Ungurean, o femeie de succes, event și wedding planner. Organizează evenimente, nunți, petreceri, botezuri în Cluj Napoca și nu numai. Masteratul în Bănci și Piețe de Capital, dar și MBA-ul finalizat i-au dat încrederea necesară să meargă mai departe pe drumul antreprenoriatului. E implicată activ în evenimente caritabile, fiind unul dintre cei doi membri fondatori și National Events Coordinator al Asociației 11even – care și-a propus și a realizat o serie de evenimente îndreptate spre dezvoltarea personală și aducerea imboldului necesar oamenilor prin puterea exemplelor prezentate la conferințe, dar și direcționarea unei părți din fondurile adunate către cauze caritabile

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508