“Metamorfozele postdecembriste ale Iaşilor”, la Librarium Palas

oct. 26th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Duminică, 28 octombrie 2012, ora 15.00, la Librarium Palas din Iaşi (vis-à-vis de Caruselul Veneţian) va avea loc un dialog cu invitaţi speciali, pornind de la o temă actuală: « Metamorfozele postdecembriste ale Iaşilor. În cadrul acestui eveniment va avea loc şi lansarea proiectului editorial NE-A (North Eastern Architect).

« Schimbările din ultima vreme din Iaşi şi din oraşele învecinate solicită cel puţin un dialog cu privire la direcţia în care se îndreaptă mediul construit. Acest dialog trebuie să fie unul deschis, public, cu participare cât mai variată, iar concluziile acestui dialog utilizate ulterior.

NE-A (North Eastern Architect) este proiect editorial iniţiat de un grup de tineri arhitecţi din zona Moldovei ce se vrea a deveni un cadru de prezentare a realizărilor în domenii ca arhitectură, design sau arte vizuale din judeţele de nord-est, de descriere a meseriei de arhitect şi a contradicţiilor cu care se confruntă aceasta şi – în acelaşi timp – un for de dezbatere şi conştientizare a problemelor cu care se confruntă spaţiul urban al regiunii şi societatea aflată în relaţie cu acesta. Atât evenimentul de lansare, cât şi întâlnirile ulterioare ale grupului de lucru vor avea o latură participativă, în cadrul căreia se vor analiza alături de public situaţii concrete şi vor fi propuse soluţii – cu aportul unor specialişti din domenii conexe.”, au transmis organizatorii.

Număr de vizualizări :1299


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro