“Mașinile Regelui” de ASR Principele Radu al României, lansat la Bucureşti

oct. 17th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 23 octombrie 2012, ora 17.00, la AFI Palace Cotroceni (B-dul Vasile Milea nr. 4, Bucureşti), va avea loc un eveniment dedicat Majestăţii Sale Regele Mihai I al României şi pasiunii ce l-a însoţit o viaţă întreagă. Lansarea volumului „Maşinile Regelui”, semnat de ASR Principele Radu, Editura Curtea Veche Publishing, va avea loc în prezenţa Alteţelor Lor Regale Principesa Margareta, Principele Radu şi Principele Nicolae ai României.

Volumul, dedicat acestei pasiuni regale de peste opt decenii – automobilul –, vine ca un dar oferit de ASR Principele Radu chiar în preajma zilei de naştere a Majestăţii Sale Regele Mihai, ce va fi sărbătorită pe 25 octombrie. Pe aceeaşi dată, doamna Iren Arsene, Managing Partner Curtea Veche Publishing, va fi decorată cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate.

Seria evenimentelor dedicate volumului regal a fost deschisă pe 28 septembrie la Muzeul Naţional de Istorie din Bucureşti, continuând cu lansările de la Iaşi (1 octombrie) şi Oradea (12 octombrie).

Cu numeroase imagini inedite din arhiva personală a Casei Regale, însoțite de explicații ce depăşesc simplele detalii tehnice şi pătrund în viaţa membrilor Familiei Regale, „Mașinile Regelui” este un volum de colecție și un deliciu pentru cunoscători. Cartea-album, apărută în condiţii grafice de excepţie, prezintă automobilele de epocă pe care Majestatea Sa le-a condus de-a lungul timpului, dar şi pasiunea sa pentru avioane.

„Legătura dintre Rege și mașini este unul dintre cele mai spectaculoase aspecte din biografia Majestății Sale. Peste opt decenii de performanță la volan, de fidelitate și admirație față de motoare, de extraordinară dexteritate în domeniul tehnologiei auto.

Astăzi, după optzeci și cinci de ani de condus, Regele se urcă la volan cu aceeași siguranță discretă, cu o plăcere sfioasă, cu o robustețe ușor de remarcat. Tratează mașina cu respect, cu atenție, are un anume fel profund de a «simți» motorul, pe care îl ascultă cu sufletul și cu mintea. Automobilul pe care îl conduce, ca și traficul auto și celelalte mașini de pe șosea, sunt tratate de Rege tot atât de frumos și de respectuos pe cât sunt tratați oamenii pe care îi întâlnește zi de zi.

La 25 octombrie 2011, Regele a inaugurat Muzeul Regal a Automobilului de la Săvârșin. Dacă garajul regal de la Săvârșin este o ctitorie a dragostei Majestății Sale pentru mașini, acest volum dorește să fie o ilustrare a relației dintre Rege și automobile și avioane.”  (Alteța Sa Regală Principele Radu de România).

Albumul „Mașinile Regelui” continuă seria volumelor dedicate Familiei Regale începută de Curtea Veche Publishing anul trecut.  După volumele  „Carte Regală de bucate”, „Anul Regelui”,„Muzica Regelui”, „Poveștile Reginei Maria”, și „Jubileul Regelui”, „Mașinile Regelui” reprezintă un omagiu adus unei pasiuni regale, automobilul.

Număr de vizualizări :983


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro