spot_img

Recital de poezie cu Radu Beligan, de Ziua Pompierilor

Miercuri, 12 septembrie 2012, începând cu ora 18.00, în Centrul Istoric al Capitalei va avea loc un eveniment deosebit, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, pentru a-i sărbători pe salvatorii de profesie – pompierii, cu ocazia Zilei de 13 Septembrie, când se împlinesc 164 de ani de la bătălia din Dealu Spirii. Musafirii vor fi întâmpinaţi în Piaţa Sfântul Anton, începând cu ora 18.00, pe muzică de fanfară militară, programul artistic continuând cu un recital de poezie susţinut de maestrul Radu Beligan.

„Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă participă la această festivitate, nu doar în calitate de invitat, ci şi de participant activ, prin executarea de exerciţii demonstrative periculoase, ce vor ţine cu sufletul la gură publicul prezent la eveniment.

Tot de la ora 18:00, vor evolua pe scenă doamnele Steliana Sima şi Corina Dragomir care vor interpreta melodii îndrăgite din folclorul românesc, urmate de doamna Maria Buză care a pregătit un frumos program cu această ocazie, pentru a-i încânta pe bucureşteni.

Cunoscutul magician Andrei Teaşcă, ameninţă că va face un gest necugetat, în văzul lumii, dar pompierii vor lua măsurile ce se impun ca să ne putem bucura şi de atunci în colo de talentul şi surprizele pe care le are de oferit fondatorul Teatrului de Magie.

Cu emoţie şi curaj, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealu Spirii” al municipiului Bucureşti, se vor strădui să prezinte celor ce se vor alătura acestei sărbători,  o lecţie deosebită despre istoria pompierilor români.

Pe strada Lipscani, în faţa Băncii Naţionale a României, personaje din alte epoci vor prezenta pompa manuală folosită în trecut, ce face trecerea spre perioada contemporană, reprezentată de autospeciale moderne de intervenţie în situaţii de urgenţă.

De asemenea, în loc de clasicele bilete de papagal, vizitatorii se pot delecta cu ghicitori ,,pompieristice”, răspunsurile corecte fiind recompensate cu premii.

Vor fi derulate imagini ce prezintă activităţile şi misiunile Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, publicul având ocazia să-i cunoască mai bine pe pompierii români.

La acest eveniment vor participa şi alţi artişti consacraţi care ne vor onora cu prezenţa lor, vor exista multe surprize din partea organizatorilor, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, fiecare găsind ceva interesant sau incitant în compania pompierilor.

,,Bere Gratis” este formaţia de muzică pop care va susţine un recital impresionant pentru cei care îşi riscă viaţa în fiecare zi dar şi pentru cetăţenii  care le apreciază şi beneficiază de eforturile acestora.

Seara nu se va încheia înainte ca domnul Gheorghe Turda să ne umple sufletele de mândrie cu cântece patriotice, pe finalul cărora, pompierii vor porni, în premieră, într-un Rond de Noapte, luminat de făclii, între Piaţa Sfântul Anton şi sediul Băncii Naţionale a României, unde vor fi întâmpinaţi de primarul general al Capitalei, domnul Sorin Oprescu care apreciază în mod deosebit ce a însemnat şi înseamnă viaţa şi munca salvatorilor de profesie.

Această seară care se anunţă una lungă şi plină de atracţii şi constituie un preambul al zilei de 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România, ce va fi sărbătorită în faţa Monumentului Eroilor Pompieri, din Calea 13 Septembrie.”, au transmis organizatorii.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508