Archive for septembrie 29th, 2012

Bok&Bibliotek la Goteborg sau ”Sirena cu o carte în mână”

sept. 29th, 2012 | By
Bok&Bibliotek la Goteborg sau ”Sirena cu o carte în mână”

Scriitoarea Mariana Gorczyca a trimis pe adresa redacţiei AgenţiadeCarte un reportaj despre unul dintre cele mai importante târguri de carte din lume, Bok&Bibliotek de la Goteborg, Suedia, unde România are un stand organizat de ICR Stockholm. Redăm integral reportajul:Bok&Bibliotek la Goteborg sau ”Sirena cu o carte în mână”

sept. 29th, 2012 | By
Bok&Bibliotek la Goteborg sau ”Sirena cu o carte în mână”

Scriitoarea Mariana Gorczyca  a trimis pe adresa redacţiei AgenţiadeCarte un reportaj despre unul dintre cele mai importante târguri de carte din lume, Bok&Bibliotek de la Goteborg, Suedia, unde România are un stand organizat de ICR Stockholm. Redăm integral reportajul: ”Legaţi prin aşezare geografică de acvatic, suedezii au ales, ca logo pentru cel mai mare târg
[continue reading…]Poezia nu se predă şi nici jazz-ul nu (ne) lasă rece!

sept. 29th, 2012 | By
Poezia nu se predă şi nici jazz-ul nu (ne) lasă rece!

Vineri, 28 septembrie 2012, ora 18:00, la Rampa de Jazz şi Poezie, din cadrul Festivalului Strada de C`Arte, Adrian Suciu a citit mai multe poeme inedite. În cadrul secţiunii “Cele mai frumoase poezii”, publicul a ascultat-o pe Denisa Comănescu, iar de la ora 19:30, show-ul de poezie, blues şi jazz i-a avut invitaţi pe Traian T. Coşovei şi Capriel şi Garbis Dedeian. Traian T. Coşovei şi-a lansat cel mai recent volum al său de poezie, “Jurnalul morilor de vânt”, Editura Tracus Arte. Sâmbătă, 29 septembrie 2012, în ultima zi a Festivalului Strada de C`Arte, un proiect iniţiat şi coordonat de Mireille Rădoi, directoarea generală a Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucureşti, vor avea lecturi publice poeţii Andrei Novac (ora 17.00) şi Constantin Abăluţă (ora 18.00). Festivalul se va încheia, la ora 19.30, cu show-ul de jazz şi poezie susţinut de Eugen Suciu şi Mircea Tiberian.Dan Mircea Cipariu, invitat la „Vinul și Arta”

sept. 29th, 2012 | By
Dan Mircea Cipariu, invitat la „Vinul și Arta”

Sâmbătă, 29 septembrie 2012, ora 19.00, şi duminică, 30 septembrie 2012, în reluare, de la ora 19.00, The Money Channel TV difuzează emisiunea „Vinul şi Arta”, realizată de Adrian şi Cătălin Păduraru. Invitatul special al acestei ediţii este scriitorul şi jurnalistul cultural Dan Mircea Cipariu, care va prezenta telespectatorilor cea mai recentă carte a sa, „singurătatea vine pe facebook”, Editura Tracus Arte, cu 12 desene de Mihai Zgondoiu. 10 exemplare din această carte vor fi dăruite primilor 10 telespectatori care vor face comentarii despre această emisiune pe contul facebook „Vinul şi arta”. Într-un decor fastuos, un magazin de mobilă de lux aflat pe strada Franceză nr.13 din Centrul Istoric al Bucureştiului, Adrian şi Cătălin Păduraru şi Dan Mircea Cipariu stau într-o oră de tacla şi călătorie prin istoria literară şi cea a vinului care naşte mitologii şi poeme. Totul stropit cu un vin nobil de Cotnari. Spontaneitatea conversaţiei şi unicitatea apropierii dintre cei trei fac din această întâlnire unul dintre momentele care nu trebuie ratate la întâlnirea telespectatorului cu micul ecran.